2019-09-08 08:56:18• hírek • Bede Emőke

Német néptánc töltötte meg Szatmárnémeti központját

A Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet ezen a hétvégén immár 23. alkalommal rendezi meg a Német Néptánccsoportok Találkozóját, melyre az ország több területéről vártak német tánccsoportokat a szervezők.

A találkozó szombat délelőtt 10 órakor táncházzal kezdődött az Ifjúsági Központ Wendelin Fuhrmann termében, melynek keretében a fiatalok egymástól tanulhattak különböző német néptáncokat. Ezt követően 14:30 órától kerekasztal beszélgetésre került sor a tánc és a zene értékéről. A hagyományos felvonulás pontban 16 óra 30 perckor kezdődött a Svábháztól, melynek kísérő zenéjét a Mezőfényi Fúvószenekar szolgáltatta. A hosszan kígyózó sorok rendőri és csendőri felvezetéssel vonultak fel, egészen a városközpontig, majd a körforgalom megkerülésével eljutottak az események további helyszínéül szolgáló parkba is. A népviseleti seregszemlét követően a fiatalok és az örökifjak egy közös táncot mutattak be, majd minden tánccsoport egyenként is bemutatta saját táncait. A közönség a délután során a szatmáriak produkciói mellett a Dettáról, Szászsebesről, Nagyváradról, Palotáról, Monospetriből, Kálmándról, Nagykárolyból, Csomaközről, Csanálosról, Tasnádról, Béltekről és Nagymajtényból érkező csapatok előadását is láthatta.


Vasárnap délelőtt a fiatalok ünnepi szentmisén vesznek részt 10 órától a Kálvária templomban, melyet Orbán Michael jezsuita atya, a Kálvária templom német közösségének plébánosa celebrál. Ezt követően 11:30 órától a Vasárnapi Kávézó keretében néptáncbemutató lesz az Ifjúsági Központ/Svábház udvarán. A rendezvénysorozat támogatói a Romániai Német Demokrata Fórum, a Sathmarense Kultúrális Alapítvány, valamint a Szatmári Alapítvány a Nemzetközi Együttműködésért.


 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: