2016-11-18 11:54:19• hírek • Kocsis Zoltán

Német kulturális est a filharmóniában

„A kultúra gazdagabbá tesz!" - ezzel a mottóval várja az érdeklődőket a Német Demokrata Fórum (NDF) szatmárnémeti szervezete november 26-án, szombat este a német kulturális estre, amelynek a Dinu Lipatti Filharmónia előadóterme ad otthont.

A program meglehetősen változatos, szerepel benne zenei előadás, színművészeti előadás, könyvbemutató, lírai előadás és fotókiállítás egyaránt.

Az estet az NDF férfi kórusa nyitja, az egyik fénypontként pedig a filharmónia igazgatója, dr. Fátyol Rudolf és neves vendége játszik német zenedarabokat.

A programban szerepel a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum diákjainak kultúrprogramja tánccal, zenével és színművészeti előadással. A folytatásban Walter Übelhart, a máramarosi NDF elnöke mutatja be „In Shakespeares Schatten", azaz „Shakespeare árnyékában" című könyvét.

Az est másik fénypontjaként a Temesvári Állami Operaház két művésze Robert Schumann dalokat ad elő: énekel Camelia Docea, kíséri Adriana Dogariu.

Christel Ungar Topescu, a közszolgálati televízió német nyelvű műsorának főszerkesztője saját költeményeit olvassa fel, az előtérben pedig Klaus Fabritius „Egy nap Hamburgban" című fotókiállítását lehet megtekinteni az est teljes ideje alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: