2015-11-05 15:19:53• hírek • Kocsis Zoltán

Német kulturális est Ricky Dandellel

Nagyszebenben született 1952-ben, ám évtizedek óta Németországban él, alkot és dolgozik Ricky Dandel. A 70-es évek romániai szórakoztatóiparának egyik kiemelkedő sztárja választott hazájában is rendkívül népszerű: zeneszerzőként, előadóként és show-manként tett szert komoly ismertségre. November közepén pedig Szatmárnémetiben lép fel!

Ricky Dandel lesz ugyanis november 14-én, szombaton a Szatmári Német Kulturális Est sztárvendége. A Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében a szász előadóművész mellett fellép továbbá a Német Demokrata Fórum Férfikórusa, a Fátyol Rudolf nevével fémjelzett Consonantia-kamarazenekar és Maroscsák Dániel is. Közben a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum diákjainak szavalatában is gyönyörködhet majd a nagyérdemű, a moderátori szerepet pedig Christel Ungar Topescu vállalta magára.

Az előadások mellett a filharmónia előcsarnokában az érdeklődők megtekinthetik a német egyesülés óta eltelt negyedszázadot bemutató „25 év Németország" című kiállítást.

A hagyományos német, sváb és klasszikus zeneművek, valamint a tárlat mellett a vendégek megkóstolhatják a tradicionális germán konyhaművészet egy ínyencségét, a bejglit, de akik nem vezetnek, azok egy pohár finom bort is elfogyaszthatnak a november 17-én, szombaton 18 órakor kezdődő Szatmári Német Kulturális Esten.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: