2019-12-10 09:24:24• hírek • Közlemény

Német gyerekek karácsonyi csomagjai szatmári gyerekeknek

2004 óta zajlik a Hans Lindner Alapítvány karácsonyi csomagkézbesítő akciója.


Az adventi gyertyák fénye egyre erősebb, üzenete és melege pedig összehozza az embereket, határon innen és túl. Ebben segített idén újra a Hans Lindner Alapítvány, mégpedig abban, hogy németországi települések (Arnstorf, Reischach, Erlbach, Perlach, Johanniskirchen, Eichendorf, Linden) óvodásai és iskolásai által készített karácsonyi csomagok szatmári gyerekeket megörvendezhessenek.



Az alapítvány munkatársai lelkesedéssel és nagy odafigyeléssel keltek útra olyan Szatmár megyei településekre, amelyek a megyeközponttól távol esnek, és tették ezt abban bízva, hogy német gyerekek lelkének melegsége érintse meg és melengesse szatmári társaik lelkét, mosolyt csalva kis arcocskáikra. December 5-én és 6-án eljutottak így az érendrédi, nagydengelegi, irinyi, tasnádszántói, érkőrösi, érszodorói, magyargéresi, újnémeti és szakaszi óvodákba, iskolákba, mely révén 760 pompásan feldíszített csomag ért célba.

 

Az alapítvány csapatát egyrészt meglepett tekintetek, ugyanakkor feltörő örömmel előadott karácsonyi énekek fogadták és bizonyossá vált, hogy odafigyeléssel „utakat lehet építeni, ösvényeket lehet kitaposni” nemcsak települések, hanem különösen az emberek között.



A Hans Lindner Alapítvány köszönetet mond az intézményvezetőknek, pedagógusoknak a szervezésben nyújtott segítségért és az ünnep- és vendégváró hangulat megteremtéséért.

 

Az alapítvány 2004 óta szervezi meg ezt a fajta karácsonyi csomagkézbesítést, és teszi ezt lankadatlanul mindaddig, amíg az adakozó és önzetlen szeretet újabb és újabb feladatokat bíz rájuk, és így gondol azokra, akiknek kevesebb jut, vagy lehet, hogy ez az egyetlen ajándék a karácsonyfa alatt.

 

A németországi szervezők és a Hans Lindner Alapítvány munkatársai is remélik, hogy a küldeményekkel együtt sikerült eljuttatni mind a karácsonyvárás fényeit, mind annak üzenetét a gyermekek lelkébe: A Karácsony mindenkié! Boldog ünnepeket!



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: