2013-04-11 01:20:54• hírek • Kocsis Zoltán

Német és spanyol felségterület idén a BL

A keddi meccsek után elődöntőbe jutó Borussia Dortmundot és Real Madridot szerdán a Bayern München és a Barcelona is követte a Bajnokok Ligája utolsó előtti szakaszába. A bajorok egy lüktető meccsen ugyanúgy 2-0 arányban verték a Juventust, mint egy hete odahaza, míg a katalánokra igencsak ráijesztett a Paris St.Germain. És Lionel Messi.

Igen, Messi, aki a párizsi sérülését követően nem tudta vállalni kezdőként a játékot. Talán ennek is tudható be, hogy a találkozó elején elmaradtak a megszokott katalán rohamok, Xavi veszélyes szabadrúgását sokáig szélcsend követte. A PSG a hazai 2-2 után megilletődötten kezdett és nagyjából negyed órára volt szüksége, hogy ezt leküzdje - ekkor Lucas Moura próbálkozott távolról. A játék az első félidő közepén élénkült meg, amikor előbb Pedro veszélyeztetett, majd a hazaiak kapusának, Victor Valdesnek rövid időn belül kétszer is bravúrral kellett védenie, előbb Ezequiel Lavezzi, majd Lucas lehetőségeinél.

Az első félidőben sokkal több nem is történt, a második viszont PSG-góllal kezdődött: Zlatan Ibrahimovic ugratta ki pazarul egy kontra végén Javier Pastorét, aki nem hibázott - ekkor továbbjutásra álltak a franciák. Messi elkezdett intenzívebben melegíteni, a 62. percben be is állt, a 71. minutumban pedig fontos szerepet játszott csapata egyenlítésében: két védőt megvert, majd David Villához passzolt, aki visszagurított Pedrónak, aki a tizenhatos vonalának közeléből a kapuba csavart.

A gól után a Barcelona igyekezett taktikusan „ellopni" a labdát, amit oly sikeresen csinált, hogy sorozatban hatodik (!) alkalommal is bejutott a BL elődöntőjébe.

A másik meccsen a Bayern hazai 2-0-ás győzelmének tudatában léphetett pályára Torinóban. Na meg annak tudatában, hogy a hétvégén hat fordulóval a vége előtt megnyerte a német bajnokságot. Talán ennek az önbizalomnak tudható be, hogy a 8. percben az első komoly helyzetet ők alakították ki, ám Mario Mandzukic közeli lövését Giorgio Chiellini önfeláldozóan blokkolta. Az olasz válaszig közel negyed órát kell váni, ekkor azonban Andrea Pirlo 18 méteres szabadrúgását Manuel Neuer bravúrral védte. A nagy iramú, kemény összecsapásokkal tarkított, lüktető játékot hozó meccs következő helyzetét Thomas Müller jegyezte, majd David Alaba tornáztatta meg Gianluigi Buffon kapust. A félidő Leonardo Bonucci lehetőségével zárt...

...a második pedig Fabio Quagliarella pazar lövésével kezdődött. Válaszként Arjen Robben robbantotta szét az olasz kapufát. A 64. percben azonban már nem volt szerencséjük a hazaiaknak: egy jobb oldali szabadrúgást követően Buffon még bravúrral védeni tudta Müller közeli lövését, a labda azonban Mandzukic elő pattant, a horvát csatár pedig egy csukafejest bemutatva megszerezte a vezetést.

Ekkor már négy gólra lett volna szüksége a Juventusnak, amely tény teljesen megtörte a játékosokat. A folytatásban kizárólag a Bayern előtt adódtak ziccerek, ám Müller kettőt is elpuskázott, Robben pedig egyet. A 91. percben aztán Bastian Schweinsteiger passzát a veterán Claudio Pizarro gólra váltotta, beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt. Ezzel a Juventus 2009 decembere után kapott ismét hazai pályán az európai kupákban. Akkor 4-1-es zakót kapott a - Bayern Münchentől.

A Bajnokok Ligája elődöntőinek sorsolását pénteken 13.00 órakor tartják.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő visszavágó (összesített eredmény):
Juventus - Bayern München
0-2 (0-4)
gólok: Mandzukic (64.), Pizarro (90.)

Barcelona - Paris St.Germain 1-1 (3-3, idegenben lőtt több góllal)
gólok: Pedro (71.) illetve Pastore (50.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: