2010-01-25 13:02:31• hírek • Gozner Gertrud

Kétszáz eperszedőt keresnek

A héten 450 állást hirdetett meg a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség a külföldön munkát vállaló szatmári lakosok számára - derül ki a hivatal által kibocsátott közleményből.

Kétszáz személyt spanyolországi eperszedésre alkalmaznának, míg szintén kétszáz személynek kínálnak munkát Dániában, ugyancsak a mezőgazdaság területén. Az Ibériai félszigeten meghirdettet állásokra azonban csak nők jelentkezhetnek, míg a Dániában felajánlott borsó, málna, tök és eperszedésre mindkét nemhez tartozó munkanélkülieknek elfogadják a jelentkezését - tudtuk meg a hivatal munkatársától.

Eddig körülbelül ötven személy érdeklődött az eperszedés után, azonban sokakat visszariaszt, amikor megtudják hogy a férjük, vagy más férfi hozzátartozójuk nem kísérheti el őket - osztotta meg velünk az ügynökség dolgozója. Erre a munkára ugyanis kizárólag 18 és 45 év közötti nőket várnak, akik hetente 30 és 37 óra között fognak dolgozni. A fizetés az elvégzett munka függvényében 800 és 1000 euró közötti változhat - tette hozzá a hivatal munkatársa.

A spanyolországi munkákra ugyanakkor nagyobb a kereslet, mert a dániai zordabb klíma elriasztja az álláskeresőket. A Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség ajánlatai között szerepel még 35 németországi állás, amelyeket szakorvosok számára hirdettek meg. Dániába szintén keresnek még tíz szakorvost, míg Belgium négy nemzetközi eladási ügynök számára biztosít elhelyezkedési lehetőséget.



18 és 45 év közötti nőket várnak eperszedésre Spanyolországba


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: