2009-08-18 11:33:51• hírek • Szatmar.ro

Német derbi Temesváron a BL-ért

Az egykor szászok lakta Bánságban a Stuttgart lép pályára a BL-csoportért vívott harcban.

A Bajnokok Ligájának rájátszásában kedden öt találkozót rendeznek, közte a Temesvár a Stuttgartot fogadja. Bár a kiírás megváltoztatása miatt a bánságiak már most is elmondhatják magukról, hogy felkerültek a Bajnokok Ligája főtáblájára, az igazi eredmény mégis a csoportkörbe jutás lenne, ennek elérése érdekében pedig a Stuttgarton kell túljutniuk.

Azon a Stuttgarton, amely a tavaly a harmadik helyen végzett a német Bundesligában, ám amely a nyáron elveszítette legnagyobb sztárját, Mario Gomezt. Az érte kapott 30 millió euróból egyelőre 9,8 milliót költöttek el, a csatár helyére érkezett az orosz Zenittől Pavel Pogrebnyak 4,8 millióért, valamint kölcsönbe visszatért a Barcelonától Alekszander Hleb, míg a fiatal védőért, Stefano Celozziért két milliót fizettek a Karlsruhénak.

Ezzel szemben a Temesvár mindössze Alex Bourceanut szerződtette a holtszezonban, aki a Sahtar Donyeck elleni selejtezők során rögtön be is gyűjtött két sárgát, így nem léphet pályára a keddi találkozón. Helyét Scutaru veheti át.

Jóval több hiányzója van viszont a német gárdának, hisz sérülés miatt nem léphet pályára Lanig, Trasch, Boulahrouz, Simak, Osorio és Hilbert, míg Ciprian Marica is sérüléssel bajlódik, ő azonban talán bevethető lesz a találkozón.

 

A Temesvár eddig egy alkalommal, 1981-ben találkozott német csapattal, akkor 2-5-ös összesített eredménnyel kiesett a Lokomotiv Leipzig ellen. A Stuttgart eddig szintén egyszer találkozott román csapattal: 2005-ben az UEFA-kupa csoportkörében 2-1-re legyőzte a Rapidot. Akkor Artiom Karamjan és Badoi a bukaresti csapatot erősítette.

A Temesvár az idei szezonban még veretlen, hazai pályán 1-0 arányban legyőzte a Besztercét és a Rapidot, Jászvásárban pedig 1-1-es döntetlent ért el, míg a BL-selejtezőjében két iksszel búcsúztatta a Sahtart. A Stuttgart ezzel szemben az első fordulóban 2-0 arányú vereséget szenvedett a bajnok Wolfsburg otthonában, majd 4-2-re legyőzte a Freiburgot.

Az eredménysorból is látszik, hogy míg Ovidiu Sabau a biztonságos játék híve, addig Marcus Babbel a támadófocit preferálja. A svábok az elmúlt két szezonban sebezhetőek voltak idegenben, ám amennyiben csak fele olyan tékozlóan bánnak a helyzeteikkel, mint az első meccsen a Sahtar, vagy a hétvégén a Rapid, akkor komoly gondot okozhatnak a Temesvárnak. A lila-fehérek ezzel szemben a hazai pálya mellett Bucur és Parks gyorsaságában bízhatnak, kérdés, a németek mennyire nyílnak ki egy idegenbeli, első találkozón.

Kedd esti találkozók:
Temesvár-Stuttgart (21.45-től közvetíti a TVR1)
Celtic Glasgow-Arsenal (21.45-től közvetíti a TV2)
Sporting Lisszabon-Fiorentina
Sheriff Tiraspol-Olympiakosz
Köbenhavn-APOEL Nikosia

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: