2010-10-06 09:17:23• hírek • Szatmár.ro

Német babgulyás és gombás marhahús tarhonyával

A mai receptet Szabó Nóra küldte be, jutalma egy három kilogrammos, kitűnő minőségű Hutton száraztésztákból összeállított ajándékcsomag.

Német babgulyás


Hozzávalók:


40 dkg sonka, 25 dkg száraz fehér bab, 5 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2-3 sárgarépa, fél zeller, 2 gerezd tört fokhagyma, 3 krumpli, só, 1 babérlevél, néhány csepp ecet, csipetnyi cukor, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:


A babot előző este hideg vízbe áztassuk be. Olvasszuk ki a szalonnát, ezen pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozza a tört fokhagymát, a kockára vágott sonkát,  és süssük néhány percig. Beleöntjük áztatólevével a babot és a laskára vágott zöldséget. Annyi vízzel engedjük, hogy bőven ellepje. Lefedve lassú tűzön főzzük, és amikor a sonka meg a bab mar majdnem puha hozzáadjuk a kockára vágott krumplit.Tálalás előtt pár csepp ecettel és cukorral izésítjük, és meghintjük összevagdalt petrezselyemmel.

Gombás marhahús tarhonyával

Hozzávalók:


60 dkg marhahús,1 dl olaj, 1 hagyma, 2gerezd fokhagyma, 1 dl paradicsomlé, 1 dl vörösbor, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, tarhonya.

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, megdinszteljük. A húst csíkokra vágjuk, beletesszük a hagymába, hozzáadjuk a fokhagymát, sót, borsot, majd vizet öntünk alá, és fedő alatt lassan pároljuk. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomlét, és tovább főzzük, és pici vizet adunk még hozzá. Mikor már majdnem kész hozzáadjuk a megtisztított és felvágott gombát és a bort, majd ezzel együtt készre főzzük.Tarhonyával tálaljuk.

A tarhonya elkészítése:
3 tojás, pici víz, só, annyi liszt, hogy egy elég kemény tésztát tudjunk formázni belőle. A nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és hagyjuk szikkadni szétterítve. Sós vízbe kifőzzük, majd a húst ezzel tálaljuk.


Hutton laskatészta. Összetevők: tésztaliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tojás, ívóvíz
Hutton laskatészta. Összetevők: tésztaliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tojás, ívóvíz


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: