2019-09-05 05:42:45• hírek • közlemény

Német Néptánccsoportok Találkozója a Hálaadó Ünnepség alkalmából

Szeptember 7-én és 8-án a Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet 23. alkalommal rendezi meg  a Német Néptánccsoportok Találkozóját. A rendezvénysorozatra német tánccsoportokat várnak a szervezők Dettáról, Szászsebesről, Nagyváradról, Palotáról, Monospetriből, Kálmándról, Nagykárolyból, Csomaközről, Csanálosról, Tasnádról, Béltekről, Nagymajtényból és Szatmárnémetiből. 

A találkozó szombat délelőtt 10 órakor táncházzal kezdődik az Ifjúsági Központ Wendelin Fuhrmann termében (Árpád, azaz V. Lucaciu utca, 9-es szám), melynek keretében a fiatalok egymástól tanulhatnak különböző német néptáncokat. Ezt követően 14:30 órától kerekasztal beszélgetésre kerül sor a tánc és a zene értékéről.


A hagyományos felvonulás 16:30 kor kezdődik a Svábháztól, a zenét a Mezőfényi Fúvószenekar szolgáltattja. A központi parkban a népviseleti bemutatót követően a fiatalok egy közös táncot mutatnak be, majd minden tánccsoport egyenként is bemutatja saját táncait. Szombat este bált rendeznek a találkozó résztvevőinek.


Vasárnap délelőtt a fiatalok ünnepi szentmisén vesznek részt 10 órától a Kálvária templomban, melyet Orbán Michael jezsuita atya, a Kálvária templom német közösségének plébánosa celebrál. Ezt követően 11:30 órától a Vasárnapi Kávézó keretében néptáncbemutató lesz az Ifjúsági Központ/Svábház udvarán. A rendezvénysorozat támogatói a Romániai Német Demokrata Fórum, a Sathmarense Kultúrális Alapítvány, valamint a Szatmári Alapítvány a Nemzetközi Együttműködésért.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: