2009-05-13 16:23:30• hírek • Gozner Gertrud

Nem zuhannak tovább a lakásárak

A szatmári ingatlanpiacon 2009-ben 40%-al csökkentek az árak a tavalyi évhez képest - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Vasile Lup, a Lup ingatlanügynökség vezető menedzsere. Átlagban 8500 euróval lettek olcsóbbak a szatmári lakásárak az év eleje óta.

Lup szerint az árak már nem zuhannak tovább, mert lecsökkentek a minimális szintre. Immáron nincs értelme, hogy a vevők várakozó álláspontra helyezkedjenek, mert az árak az elkövetkezőkben stagnálni fognak - fejtette ki az ingatlanszakértő.

A lakásárak csökkenésének folyamata megállt, és lassan újra megindul a növekedés. Ismét megnő a kereslet az ingatlanpiacon, a bankok is újból folyósítanak kölcsönöket a lakosságnak. Az ingatlanpiac szakértői az év végére vagy 2010 elejére várják a fellendülést.

Ami a jelenlegi helyzetet illeti, mivel mi nagyobb vállalkozás vagyunk, a tranzakciók száma ugyan csökkent az idén, de ez nem befolyásolta a cég helyzetét - tudtuk meg az igazgatótól. Biztos vagyok benne, hogy fokozatosan normalizálódik a helyzet az ingatlanpiacon, megállapodnak az árak, és megnő a tranzakciók száma is - tette hozzá.

A piac a vásárlóknak kedvez

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: