2011-03-31 17:14:42• hírek • Szatmar.ro

A Temesvár visszavágás első lépése

Egy héttel ezelőtt még arról írhattunk, hogy a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata történelmi duplázásra készül: a Román Kupát és a bajnokságot is meg szeretné nyerni. Az azóta eltelt időszakban azonban a kupasiker már elúszott, így Dan Fleseriu együttese a bajnokságra koncentrálhat.

A pontvadászatban bizonyos szempontból hasonló a helyzet, mint a kupa négyes döntőjében volt. Mivel a VSK tizenhárom győzelmének köszönhetően az első helyről kvalifikálta magát az elődöntőbe, így a papíron leggyengébb ellenféllel, a negyedik helyen végző Temesvárral vív meg a döntőbe jutásért. Ráadásul a hazai pálya ezúttal is szatmáriakat segítheti, amelyre akkor kerülhet sor, amennyiben a két győzelemig tartó párharcban harmadik találkozóra is szüksége lesz: ezt ugyanis, akárcsak a péntekit, Szatmárnémetiben rendezik meg. És hát egy Temesvár elleni siker után a döntőben ismét ott várhat a csapatra az Arad...

Fleseriu elmondta, a lányok már túltették magukat a szombati zakón, a csalódottság és a keserűség elszállt, helyüket a bizonyítási és a visszavágási vágy vette át. „Két lehetőséggel számolunk, vagy nagyon nehéz lesz a párharc, vagy nagyon simán továbbjutunk. A Temesvár egy jó, fejlődőben lévő csapat, mindenesetre minket csak a döntőbe jutás érdekel, mással nem is számolhatunk. Hogy ez most két vagy három összecsapás után lesz meg, nagyjából mindegy. Ha lesz harmadik meccs is, akkor az egy jó felkészülési találkozó lesz a döntőre, ha viszont már a jövő heti temesvári találkozón továbbjutunk, akkor többet edzhetünk a fináléra", értékelt Fleseriu.

A másik ágon az Arad pályaelőnye tudatában vág neki a Sepsiszentgyörgy elleni párharcnak, amelyen, a kupaelődöntő tapasztalatai alapján bármi előfordulhat.

Bajnoki elődöntő, első mérkőzés:
Szatmárnémeti VSK - Temesvár péntek, 18.00



Az Arad elleni vereség csalódottságát visszavágási vágy váltotta fel


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: