2010-01-06 13:35:11• hírek • Parajdi Andrea

Nem voltak balesetek

Fel van készülve a téli időszakra a Transurban Közszállításért Felelős Vállalat. Az autóbuszokat megfelelően karbantartják a hideg időjárás alatt, késések is csupán a megengedett határértékeken belül történnek. Simon József, igazgató elmondása alapján eddig szerencsére balesetek sem voltak a csúszós utak miatt.

Minden reggel 36 buszt indít útjára Szatmárnémetiben a Transurban Közszállításért Felelős Vállalat, amelyek közül két-három jármű igényel rásegítést a hajnali beindításkor - tudatta lapunkkal Simon József, a vállalat igazgatója. „Minden olyan autóbuszt garázsban tartunk, amelyekről tudjuk, hogy reggelente problémásak lehetnek" - mondja az igazgató, aki szerint panaszra nem lehet okuk, hiszen tartalékban is több autóbuszuk van, amelyeket bármikor használatba vehetnek, ha éppen szükség lenne utánpótlásra.

-Különösebben nem viselt meg bennünket a hideg időszak, természetesen több odafigyelést igényel a karbantartás és persze a sofőröknek is figyelmesebbnek kell lenni a csúszós utak miatt. El vagyunk látva megfelelő fagyálló folyadékokkal, illetve téli gumiabroncsokkal, amelyek szavatolják a biztonságunkat - mondja Simon.

Természetesen előfordul, hogy a Transurban járatai sem tudják betartani a pontos menetidőt, amely ebben az időszakban megszokott jelenségnek mondható. Simon József elmondása alapján az előírásoknak megfelelően az utasokat maximálisan tíz percig lehet váratni, a Transurban pedig igyekszik rendszerint betartani a kijelölt határértéket.

Simon József igazgató lapunknak azt is elmondta: szerencsére a Transurban járatainak immár fél éve semmilyen balesete nem volt. -Régebben folyamatosan történtek nagyobb kimenetelű balesetek, mára már jobb a gépparkunk és mivel sokan nyugdíjba vonultak több a fiatal, rugalmasabb sofőr is a vállalatnál, többnyire ennek köszönhetjük a balesetmentes időszakot - zárta le az igazgató.


Megfelelően karbantartják a Transurban autóbuszait a téli időszakban.
Megfelelően karbantartják a Transurban autóbuszait a téli időszakban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: