2008-11-27 14:28:25• hírek • Szatmár.ro

Günthner már csomagol

Képletesen már elkezdte a csomagolást „bukaresti küldetéséhez" Günthner Tibor, az RMDSZ szenátorjelöltje:

- Rengeteg tervvel felpakolva indulok Bukarestbe: szenátori szatyromban ott van az összes megyebeli község valamilyen fejlesztési projektje, útkorszerűsítési, vízbevezetési, szennyvízelvezetési tervek, új kultúrotthonok, zöldövezetek pályázatai - mondta el az utolsó előtti kampánynapon a jelölt.

- De nem csak vidéket érintő megvalósítások támogatását „viszem a fővárosba": Szatmárnémetiben a harmadik és negyedik híd, a szemétlerakat ügye az, amelyek nem tűrnek halasztást. A romániai politikai rendszer olyan, hogy a hasonló jellegű beruházásokat csakis Bukarestből lehet irányítani, támogatni: ott kell lenni a Parlamentben, a minisztériumokban ahhoz, hogy egy régiónak esélye legyen arra, hogy a fejlesztésre pénzeket szerezzen.

Günther fontosnak tartotta elmondani: a magyarság számára kiemelten fontos a vasárnapi szavazáson való részvétel, hiszen miközben a román gyermekek továbbra is tanulhatnak majd anyanyelvükön, az ortodox egyházat úgyis támogatni fogja az állam, a romániai magyarok négyévente szavazatukkal kell identitásuk megőrzését kivívják saját maguknak. Ennek képviseletét csakis az RMDSZ-t vállalja fel, román párt nem.

A szenátorjelölt már a pezsgőt is előkészítette a vasárnap éjszakai ünneplésre. Bár - ismeri el - nem igazán illik ennyire magabiztosnak lenni, de bízik a sikerben, a választók tisztánlátásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: