2009-05-06 01:04:25• hírek • Szatmar.ro

Nem volt puskapora az Arsenalnak

Az „Ágyúsok" tizenegy perc alatt kiestek a Manchester United ellen.

A labdarúgó Bajnokok Ligája első elődöntőjének visszavágóján az Arsenal egy gólos hátrányát szerette volna ledolgozni a címvédő Manchester United ellen, ám két hibának köszönhetőn már tizenegy perc után búcsút mondhatott a római döntőnek. Hiába volt tehát a londoniak 24 meccs óta tartó hazai veretlenségi sorozata és ManU nyeretlensége az Emirates stadionban.

Az első percekben pedig úgy tűnt, a fenti két sorozat folytatása a valószínűbb, ám talán túlságosan is elkapta a hév a Arsene Wenger legényeit. A vendégek ezzel szemben kivártak és könyörtelenül lecsaptak a hazaiak minden hibájára. Elsőként a 8. percben a dél-koreai Park (fotó), aki kihasználva Gibbs elcsúszását gólra váltotta Ronaldo passzát. Három perccel később a portugál vette célba Almunia kapuját, aki az első meccs bravúrjai után ezúttal nem állt a helyzet magaslatán és máris kettő volt a címvédő előnye.

Ez teljesen leblokkolta Wenger fiatal csapatát, míg a Manchester elkezdte játszani a már többször is megcsodált biztonsági játékát, mely során átadta a középpályát az ellenfélnek, ám az irányítást nem engedte ki a kezei közül.

 

A második félidőben sem tudott feljavulni az Arsenal, támadásai rendre fennakadtak a Vidics által vezetett védelmen, míg a United veszélyes kontrákat vezetett. Egy ilyen végén Ronaldo váltotta gólra Rooney passzát.

Fél órával a vége előtt kezdett kiürülni a stadion, így sokan lemaradtak van Persie szépítő találatáról. Ám ez a gól nem a holland számára marad emlékezetes, hanem Fletcher számára: a skót piros lapot kapott a Fabregas ellen elkövetett szabálytalansága miatt, így nem szerepelhet majd a május 27.-i, római döntőben.

Azon a döntőn, melyen a Manchester United megvédheti a címét, ami még egyetlen csapatnak sem sikerült a Bajnokok Ligája 1993 óta datálódó történelmében. Az utolsó csapat, amely duplázni tudott a világ legjelentősebb klubsorozatában, az a Milan volt 1990-ben, az akkor még Bajnokcsapatok Európai Kupájában. Sőt, arra is 2001-ben volt utoljára példa, hogy egy csapat egymást követő két évben bejusson a fináléban, ám akkor a Valencia mindkétszer vereséget szenvedett.

Arsenal-Manchester United 1-3 , összetettben 1-4
gólok: van Persie (75., 11-es), illetve Park (8.), Ronaldo (11, 61)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: