2018-07-25 11:03:04• hírek • Kocsis Zoltán

A legrománabb nem román csapat vár a Vidire

Nem a magyar bajnok számít a párosítás esélyesének a Bajnokok LIgája harmadik selejtezőkörében, de nem hátrány, hogy az első találkozót a Ludogorec otthonában vívják.


A kevesebb mint 35 ezer lakosú Razgrad város csapata favoritnak számít, a sorozatban hétszer bajnok együttes ugyanis az elmúlt években rendszeres résztvevője volt a nemzetközi kupák főtáblás küzdelmeinek. 2014-ben és 2016-ban a BL-ben szerepelt a legjobb 32 együttes között, míg a legutóbbi szezonban az EL-ben volt érdekelt a csoportkörben és jutott a legjobb 32 közé. Ennél is elképesztőbb, hogy a Ludogorec csapata mindössze hét évet töltött eddig a bolgár élvonalban!


A gárdának szoros román kapcsolatai is vannak, hisz Cosmin Moti már hetedik éve a védelem oszlopa (sőt, emlékezhetünk rá a Steaua elleni BL-selejtezőből, ha kell, a kapuban is megállja a helyét), Claudiu Keserü pedig már negyedik idényét kezdi a zöld-fehéreknél. A román légió ráadásul idén egy újabb válogatott játékossal, Dragos Grigoréval bővült, akinek a Gentnek 3 millió euróért eladott Igor Plastunt kell pótolnia Moti mellett. Rajta kívül Andar Nedjalkov érkezett a Dallastól két millió euróért, távozni pedig csak néhány fiatal távozott a több játéklehetőség reményében.


Nem volt nagy mozgás a nyáron tehát a bolgároknál, de nem volt a Mol Vidinél sem. Érkezett két játékos, Hangya Szilveszter és Berecz Zsombor a Vasastól, valamint Sós Bence Debrecenből, míg a fontosabb labdarúgók közül csak Asmir Szuljics (Olimpija, Szlovénia) és Szolnoki Roland (Puskás) távozott.


A legnagyobb változás a klub háza táján így a névváltoztatás volt: a szponzor kérésére így lett Mol Vidi a Videotonból.

 

Ludogorec Razgrad – Mol Vidi 20.00 M4Sport

 

További program:
Bate Boriszov (fehérorosz) – HJK (finn)
Kukesi (albán) – Qarabag (azeri)
Ajax (holland) – Sturm Graz (osztrák)
Celtic Glasgow (skót) – Rosenborg (norvég)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: