2009-01-05 14:06:49• hírek • Parajdi Andrea

Nem volt fennakadás

Szatmárnémetiben a hétfői reggel már igazi téli városképet ábrázolt. Az autózók és gyalogosok egyaránt lassabban haladtak, vagy keltek át az utakon, hiszen a hirtelen jött hóesés elővigyázatosságra intett mindenkit. A Florisal munkatársai már a reggeli órákban megkezdték az utak balesetmentesítését.

Annak érdekében, hogy járhatóvá tegye a közutakat és a járdákat, a Florisal Köztisztaságért Felelős Vállalat tizennégy különböző funkciókkal ellátott hókotrógéppel dolgozik a városban.

-Már reggel hat órakor elkezdődött a hóeltakarítás és a sószórás Szatmárnémetiben. A délutáni órákban befejeződik az összes utca, és járda letisztítása. Tudomásunk szerint komolyabb közlekedési fennakadások nem alakultak ki, s a rendszeres hókotrással továbbra is megakadályozzuk a forgalom lebénulását - tájékoztatott Murg István, a Florisal műszaki igazgatója.

Mint megtudtuk, az utak letisztítását egy háromszintes struktúra alapján végzik. A város főutcáit az egyes kategóriába sorolják, s a hóeltakarítást először az ide tartozó utakon kezdik meg. A második körben olyan mellékutcák takarításához látnak hozzá, amelyek bár jelentős forgalommal bírnak, mégsem képezik szerves részét a közlekedésnek. A harmadik kategória minden kisebb mellékutcát magában foglal.

A Florisal műszaki igazgatója elmondta, nagy mennyiségű sóval rendelkeznek raktáron, amellyel ha az időjárás megköveteli, akár éjjel-nappal szórják az utakat.

A Florisal hókotrói reggel óta dolgoznak az utakon.

A Coposu sétányon nyírágseprűvel takarították le a többcentis hótakarót.

A Florisal tizennégy hókotrógéppel járja a várost,

Hétfő délelőtt nem volt komolyabb fennakadás a városban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: