2012-02-18 00:39:01• hírek • MTI

Nem volt diszkriminatív a "Románia a románoké" kampány

A romániai Országos Audiovizuális Tanács nem találta diszkriminatív szándékúnak a Realitatea hírtelevízió "Románia a románoké" elnevezésű médiakampányát.

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) - a honlapján péntek délután közzétett jegyzőkönyv tanúsága szerint - tudomásul vette, hogy a Realitatea hírtelevízió nem sugározza már a "Románia a románoké" elnevezésű kampánya klipjét. 
A tanács tagjai a csütörtökön tartott ülésen elfogadták a televízió képviselőjének magyarázatát, miszerint az adó szándéka nem volt diszkriminatív, és a klip Románia összes állampolgárára vonatkozik, függetlenül az etnikai hovatartozástól.

A hírtelevízió "Románia a románoké" elnevezésű kampánya ellen az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) nyújtott be panaszt a CNA-nál. Az EMNT diszkriminatívnak és kisebbségellenesnek találta a kampány óránként bejátszott klipjét.

A legnézettebb romániai hírtelevízió kampánya arra szólította fel a nézőket, hogy adják vissza Romániát a románoknak, és töltsék fel véleménynyilvánító videóüzeneteiket a televízió honlapjára.

A román médiahatóságnak jelenleg nincsen magyar nemzetiségű tagja. Az RMDSZ által delegált Szász Attila a napokban mondott le személyes okokból a testületi tagságáról.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: