2017-06-21 11:49:17• hírek • Szatmar.ro

Nem vette át a polgármesteri hivatal a gyatra munkát

Jelentős hiányosságokat észlelt, ezért nem vette át a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Szolidaritás-negyed utcáiban elvégzett korszerűsítési munkálatokat. Mi több: felszólította a kivitelezőt ezek orvoslására.

„Amint azt a választási kampányban és azt követően többször is elmondtuk, az elkövetkezőkben nem fogjuk átvenni a nem megfelelő módon kivitelezett munkálatokat. Sajnos ismét egy ilyen esetről kell beszámolnunk: 2011-ben nyerte el a város azt az európai finanszírozást, amelynek végrehajtását 2012 és 2015 között az előző városvezetés felügyelte. Ekkor fejeződött be a Solidaritatii negyed modernizálása, amelyet most kellett volna véglegesen átvegyen az önkormányzat” - tájékoztat a hivatal Kereskényi Gábor polgármester névjegyével ellátott sajtóközleménye.

Emlékezhetünk rá, 2012 tavaszán írta alá Ilyés Gyula akkori polgármester a hét különböző szerződésből álló Integrált Fejlesztési Program kivitelezését finanszírozó kontraktusokat. A teljes beruházás összértéke 67,8 millió lej volt. Ennek részét képezte mintegy két tucat utca korszerűsítése Szatmárnémeti északi részén. A kivitelezést követően az önkormányzatnak a napokban kell átvennie a munkálatokat. Azaz kellene. Ha mindent rendben találna.

De nem talált!

A közlemény szerint repedéseket, egyenetlenségeket észlelt több érintett utcában is. Több helyről is hiányzik ráadásul a szegélykő és a csatornák aknáinak tetejével sincs minden rendben.

„... keresztirányú repedések jelentek meg a Delta utcában, amelyben a járdák is egyenetlenek, és egyes helyeken hiányoznak a szegélykövek is. A Delta és Albatros utcák találkozásánál szintén nem megfelelően történt meg az összekötés. A vízvezetékeket borító aknákat nem megfelelően helyezték el, a tisztítást szolgáló aknák több helyen fedetlenül maradtak, a szegélykövek elmozdultak”, kifogásolja a polgármesteri hivatal.

Amely felszólította a kivitelezőt: 90 napon belül orvosolja a hiányosságokat!

„Reméljük, az elkövetkezőkben megértik a kivitelezést végrehajtó cégek is, hogy nem játszhatnak az adófizetők, a polgármesteri hivatal és az Európai Unió pénzével. Az elkövetkezőkben ugyanis hasonlóképpen fogunk eljárni és ígérem, hogy lehetőségem szerint hetente ellenőrizni fogom a Szatmárnémetiben zajló munkálatokat!!!” - figyelmeztet Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: