2008-12-09 22:17:40• hírek • Csenteri Judit

Nem vesznek fel új munkásokat

Ország szinten egyre csak nő azoknak a vállalatoknak a száma, amelyek 2009 első negyedévében nem kívánják humán erőforrás készletüket új munkaerővel bővíteni. 

Ugyanakkor, bár Romániában a vállalatok mindössze 28 százaléka tervez alkalmazásokat végrehajtani 2009 január-március periódusában, mégis itt találkozunk a legoptimistább tervekkel az Európai régiót, Közép-Keletet és Afrikát figyelembe véve.

Megnőtt továbbá azoknak a vállalatoknak a száma is, amelyek mindamellett, hogy alkalmazásokat nem kívánnak végrehajtani, csökkenteni szeretnék emberi erőforrás készletüket - tudhatjuk meg a mediafax.ro hírportál által nyilvánosságra hozott Manpower vállalat által készített felmérésből. Amint azt a felmérést készítő vállalat igazgatója is elmondta, az alkalmazások terén észlelhető visszaesések egyáltalán nem meglepőek figyelembe véve a különböző aktivitású vállalatok jelenlegi piaci helyzetét.

A felmérés eredményeinek megfelelően, a legoptimistább visszajelzések az ország észak-nyugati részéről, valamint a Bukarest-Ilfov régióból érkeztek. Itt a különböző vállalatok 27, illetve 23 százalékának jövő év elejére vonatkozó tervei között szerepel az is, hogy új munkaerőkre tegyen szert. A gazdasági ágazatokat figyelembe véve pedig, leginkább pénzügyi- és biztosító cégek, ingatlanügynökségek, valamint kereskedelemmel és szállítással foglalkozó vállalatok fognak 2009 elő negyedévében is alkalmazásokat végrehajtani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: