2016-10-03 19:23:28• hírek • Szatmár.ro

Egy hét múlva már négy sávon lesz járható a Decebal híd

Egy sávval szélesítenék a hídról a Burgya-sarokra érkező utat.

Hétfőn a polgármester és az alpolgármesterek közös sajtótájékoztatóján Adrian Albu egy jó hírt jelentett be. Elvileg egy hét múlva megszűnik az útfelújítás a Decebal hídon, így újra négy sávon lehet majd közlekedni. Jövő hétfőig a tervek szerint a közvilágítás oszlopait is ki fogják cserélni.

Természetesen a felújítás a négy sáv átadásával nem áll meg: a folytatásban még befejezik az egyik oldal járdáját és a híd alatt fognak dolgozni a munkások. Később a hídra felvezető szakaszokat is újraöntik, sávonként haladva, hogy ne  zavarják nagyon a közlekedést.

Adrian Albu azt is elmondta, hogy vizsgálják a Burgya-saroknál a híd felhajtójának kiszélesítéséről szóló elképzelést. Ennek értelmében két sávról fordulhatnának az autósok az Octavian Goga utcára, egy sáv egyenesen menne előre a Szatmárzsadányi (Closca) útra, egy sáv pedig jobbra térne a Károlyi útra, a Kaufland felé. Természetesen a két sávnak az Octavian Govga utca felé akkor lenne értelme, ha az utcában is két sávon lehetne haladni... Az Octavian Goga utca szélesítése még a Dorel Coica polgármestersége idején volt téma, ám nem valósult meg, mert engedélyek nélkül kezdtek dolgozni. "Most az engedélyek már megvannak, megnézzük mennyit lehet szélesíteni, és ha megéri, már csak a pénzt kell előteremteni erre" - mondta Albu. Egyébként a hídról érkezők négy sávját a jobb oldali járda szűkítésével érnék el - azon az oldalon úgyis két járda megy szinte párhuzamosan egymás mellett.

"A Decebal híd felújításáról szóló szerződést még a tavalyi év végén írta alá az elődöm. Nem értem viszont, hogy miért nem adták ki májusban a munka elkezdéséről szóló utasítást... Mi aztán július 11-én tettük meg ezt. Jelen pillanatban van egy pár napos késés. A szerződésben egyébként az állt, hogy még 2018-ban is dolgozhatnak a hídfelújításon. Mi nem szerenénk annyit zavarni a szatmáriak mindennapjait, ezért arra kértük a kivitelezőt, hogy a teljes felújítás még 2017-ben fejeződjön be" - mondta Kereskényi. A polgármester azt is elmondta: a felújítás első szakaszában volt egy 14 napos késés, emiatt a kivitelező büntetést is kapott, amit ki is fizettek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: