2020-01-11 15:36:37• hírek • Szatmár.ro

Gyenes Emánuel: most kezdődik a Dakar nehezebbik fele

Szombaton pihenőnapot tartottak az idei Dakar-ralin. Hat futamot követően pihen meg a mezőny, soraiban a szatmári Gyenes Emánuellel, az Autonet Motorcycle Team versenyzőjével, aki idén tízedik Dakarjának vágott neki.
 

A Szatmár.ro-n napról napra nyomon követtük a verseny alakulását, ám azoknak, akik nem olvasták volna rendszeres beszámolóinkat: a világ talán legnehezebb raliversenyén Gyenes Emánuel hat forduló után összetettben a 35. helyen áll, Maraton kategóriában (ahol a verseny ideje alatt nem lehet komoly változtatásokat, cseréket eszközölni a járgányon) a 9. helyezett, Malle Moto kategóriában (melyben a versenyzők maguk javítják-szervizelik motorjukat) első helyezett, nagyjából egy órás előnnyel.
 

Szombat délben sikerült internetes hívással utolérnünk a szatmári versenyzőt, kértük, foglalja kicsit össze az eddigi szaud-arábiai tapasztalatait és beszéljen a következő fordulókról is. Mani a pihenőnapot a táborban töltötte, a motort készítette fel a következő futamokra.
 

„Jól vagyok, jó hetet zártam és örülük, hogy Malle Moto kategóriában az élen állok. A verseny első felében volt néhány navigálási hibám, sajnos itt sokkal nehezebb tájékozódni, mint Dél-Amerikában. Itt sokkal több nagy, sík terep van, kevés a tájékozódási pont. Az első hat futam köves-homokos volt elsősorban, a folytatásban pedig még több homokra és dűnére számíthatunk. A pénteki futam volt az eddigi leghosszabb, de a verseny második fele egy még hosszabbal kezdődik: 890 kilométert kell majd megtennünk, amiből nagyjából 570 kilométer a mért szakasz” – mesélte Mani.
 

A szatmári motoros szerint a tábori körülmények megegyeznek a Dél-Amerikában tapasztaltakkal. Összességében talán annyi a különbség, hogy jóval kevesebb néző követi a helyszínen a versenyt, az útszélen nincsenek nézők, valószínűleg azért, mert újdonság errefelé ez a verseny és a reklámozása sem túl erős. A dél-amerikai Dakarokkal összehasonlítva, az időjárás talán kicsit jobban megfelel a versenyzésnek. Reggel ugyan hidegben rajtolnak el, de napközben tökéletes motorozó-idő van.
 

„A következő hat futam lesz az idei Dakar nehezebbik része. Rengeteg homokra számítunk, Malle Moto kategóriában pedig a most harmadik helyezett Benjamin Melotnak nagyon fekszik ez a terep. Nehezen tudtam tartani vele a ritmust, a hatodik futamon több mint tíz perccel volt gyorsabb nálam. Ezért nagyon izgalmasnak ígérkezik a folytatás, és mindent megteszek, hogy megtartsam vezető pozíciómat. Szoros küzdelemre számítok” – mondja a szatmári versenyző.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: