2018-12-09 16:04:08• hírek • Bede Emőke

Nem véletlen a tüzetes ellenőrzés: újabb nagy fogás Peténél

Egy nő azt hitte, észrevétlen meglóghat egy nagyobbacska mennyiségű csempészcigarettával, de a határőrök pillanatok alatt keresztülhúzták számításait.

F. Andreia, egy román-magyar kettős állampolgár vasárnap délelőtt, 10 óra 30 perc magasságában érkezett meg a petei  határátkelőhelyhez, ahol aztán alapos vizsgálatnak vetették alá a nőt és autóját. Mint a vizsgálatok során kiderült, a magyarországi rendszámmal felszerelt Skodában több rejtekhelyet is kialakítottak, s csempészcigarettával töltötték fel azokat. A határrendészet munkatársai leltárba vették a "rakományt", a 30 éves nő összesen 2810 csomag cigarettát szeretett volna a szomszéd országba csempészni, melynek összértéke 33 ezer lej. 




A nő ellen eljárást indítottak, de ugyanígy járt az a Szatmár megyei férfi is, aki Csanálosnál szeretett volna az ország területére lépni. Az átvilágításkor ugyanis kiderült, közel nyolc kilogramm dohányt rejtett el autójában, melynek értéke 793 lej. Mivel a férfi nem tudta semmilyen dokumentummal sem igazolni a dohány eredetét, és túllépte a törvény által megengedett mennyiséget (1 kilogramm), a C. Ioan által behozni kívánt portékát lefoglalták.


Helyszíni videó megtekintéséért csatlakozz a Szatmár.ro Exkluzív csoportjához.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: