2009-01-24 13:22:44• hírek • Csenteri Judit

Nem várható 50 %-os fizetésemelés

Kormány-források szerint a tanügyi káderek fizetése 50 százalék helyett mindössze 33 százalékkal emelkedhet meg, s az is két lépésben: április és október folyamán – írja a NewsIn.ro hírportál.

A legtöbb miniszter egyetért azzal, hogy a tanárok fizetését idén 33 százalékkal emeljék meg, s azt is elfogadták, hogy első ízben áprilisban hajtsanak végre fizetésemeléseket. 

Az egyetemi előadótanárok fizetését illetően arra is fényderült, hogy azok esetében szóba sem jöhetett volna, hogy jövedelmüket 50 százalékkal megemeljék, miután egyes előadótanárok így is néha többet tudhatnak magunknak, mint némely neves franciaországi egyetemi tanár. 

A költségvetési alapból a Bruttó Hazai Termék kevesebb mint 6 százalékát fogják az Oktatási Minisztériumnak szánni. Ennek oka a kormány vezetői szerint az, hogy miután az elmúlt évben nem sikerült a GDP több, mint 3,6-3,7 százalékát elkölteniük, idén, a gazdasági válság körülményei között nem lehet megengedni azt, hogy bárminemű pénzforrást elzárjanak egy minisztériumnál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: