2012-10-29 12:08:53• hírek • Szatmár.ro

Nem változtak a koszorú- és virágárak a tavalyihoz képest

Évről évre nagyobb a koszorú, virág és mécsesfelhozatal a szatmári piacokon - vélik termelők és vásárlók egyaránt. Például a Nagypiacon több mint húsz standnál választhatunk krizantémok, koszorúk és gyertyák széles kínálatából.

Van miben válogatniuk a megemlékezőknek, hiszen a tavalyinál is nagyobb felhozatallal készültek a termelők a Halottak Napjára. A piacokon az egyszerűbb csokroktól kezdve, a cserepes és szálas virágokon át, egészen a különleges lombkoszorúkig, minden kapható.

A vásárlók szemszögéből nézve pozitívum az, hogy a tavalyihoz képest nem változtak az árak: mécsesek, virágok és koszorúk az elmúlt évihez hasonló áron, sőt olcsóbban is megvásárolhatók.

Noha a vásár végéig még van egy hét, az árusok már most nincsenek megelégedve az idei piaccal. „Míg régen minden család külön koszorúval emlékezett szeretteire, ma már egyre inkább jellemző az, hogy egyetlen koszorúra több család pótol össze"- magyarázta az egyik kereskedő.

A szalma- és lombkoszorú készítők számára némi bevételcsökkenést jelent a selyemvirág és műanyag koszorú dömping, ami már tavaly is jellemezte a vásárt. „Az elmúlt években egyre inkább a selyemvirág koszorút részesítik előnyben a vásárlók, ugyanis olcsóbb, valamivel időtállóbb és sokféle színben kapható" - mondta el Kovács Ottó kertész a Szatmár.ro-nak.

A koszorúk ára, mérete, és formája minden igényt kielégít: a szív vagy kereszt alakú koszorúk, mérettől függően 45 és 70 lej között mozognak, a klasszikus - moha vagy fenyő - száraz virággal és terméssel díszített koszorúk 15 és 30 lej között vannak mérettől és összetevőktől függően, a kisebb koszorúk pedig 10-15 lejbe kerülnek. A selyemvirággal díszített koszorúk ára 8 lejnél kezdődik, egy közepes méretű 10, míg egy nagyobb 25-30 lejbe kerül.

Az őszirózsafélék családjába tartozó krizantémból is nagy a választék a piacokon. A Nagypiacon több mint húsz standnál árulják a különféle színekben pompázó virágokat. Egy cserép krizantém ára 5-15 lej között van, a csokrokat 3 és 5 lej közötti áron, míg a szálakat 2,50 és 3 lej között kínálják az árusok.

A koszorúk és virágok mellett gyertyákból, mécsesekből és sírcsokrokból sincs hiány. Egy kisebb gyertya ára 80 bani -1 lej, egy kisebb mécses 2-3 lejbe, míg egy díszesebb 10-12 lejbe kerül. A nagyobb mécsesek 15 lejbe, míg a gyertyából, száraz virágokból és fenyőágból összeállított sírcsokrok 10-12 lejbe kerülnek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: