2016-07-14 15:49:05• hírek • Szatmár.ro

Nem túl szerencsés Mani számára a 13. Red Bull Romaniacs

Szerdán a 3. helyen futott be a szatmári Dakar-hős, csütörtökön elromlott a motor.

A héten zajlik a világ legnehezebb hard-enduro versenye, a Red Bull Romaniacs. Az Autonet Motorcycle Team versenyzője, Gyenes Emánuel a világon egyedüliként a verseny összes kiírásán elindult és be is fejezte ezeket. Most 13. alkalommal szervezték meg a versenyt, a 13-as szám pedig egyelőre nem hoz szerencsét a szatmári motorosnak.

A szerencsétlenségek sorozata a keddi nyitónapon kezdődött, amikor a prológon nem sikerült befejeznie a futamot. A Nagyszeben központjában összeállított akadálypálya idén igen nehézre sikeredett, sok motoros nem tudott átjutni egy akadályon. Ott felgyűltek a versenyzők, emiatt Mani sem tudott haladni. Hét másodpercre lett volna szüksége, hogy befejezze a pályát, de ez nem jött össze. Így a 47. helyről rajtolt el szerda reggel. A futam viszont nagyon jól sikerült, a harmadik helyen ért célba.

Csütörtökön is jól ment a verseny, addig a pontig, amikor egy műszaki hiba folytán megszűnt a motor áramellátása. "Elromlott a gyújtás, kénytelen voltam hívni a szervizkocsit, kitolni a motort egy aszfaltos útra, ahol el tudták hárítani a hibát. Ez több mint 1 órába tellett" - meséli Mani, akinek sikerült folytatni a versenyt. Ám sokan megelőzték, emiatt pedig nehezen tudott haladni. "A nehéz terepen volt egy-egy hely, ahol sorba kellett állni, mert nehezen tudtak túljutni az akadályon a motorosok. A legtöbb esetben ilyenkor csak egy nyom van, amin haladni lehet, úgyhogy ha én elsőre is tudnám venni az akadályt, meg kell várjam, hogy a sorban előttem állók is átverekedjék magukat rajta" - magyarázza.

A szatmári motoros egyelőre nem tudja, hogy a pontlistában hol áll, ám valószínűleg eltávolodott az élbolytól. "A következő két napban megteszek mindent, hogy lefaragjak a hátrányból" - fogadkozott a szatmár.ro-nak Gyenes Emánuel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: