2016-04-18 13:18:38• hírek • Szatmár.ro

Nem túl keresett munkahelyekre keresnek jelentkezőket

A Szatmár Megyei Kórház 43 személyt alkalmazna, de valószínűleg nem lesz tülekedés az állásokért.

Marcela Papici, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere a hétfőn délben megtartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 43 szabad munkahelyre keresnek jelentkezőket. Összesen 30 takarítót és 13 ápolónőt alkalmaznának, az előbbi munkalehetőségre való felhívás április 25-én, utóbbira április 24-én kerül fel az egészségügyi intézmény honlapjára.

Mint kiderült, takarító-személyzetet már korábban is próbáltak alkalmazni, de egyszerűen nem volt jelentkező. Pedig Papici szerint jó munkahely a takarítói állás, jövedelmezőbb, mint az iskolai takarítóké. "A látogatók, a betegek és az itt dolgozók természetes elvárása a tisztaság, de sajnos rosszul állunk személyzettel. Ennek ellenére mindent megteszünk, hogy a személyzet hiánya ne legyen érezhető" - mondta Papici.

Az ápolónők munkahelye sem túl kecsegtető, hiszen a 13 munkahelyből 10 a neurológiai osztályra szól. Ott pedig kevesen bírják 2-3 hónapnál tovább, ugyanis a beutalt betegek 80 százaléka ágyhoz kötött. Az ő ápolásuk pedig nem mindenkinek könnyű feladat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: