2012-07-16 17:30:38• hírek • Szatmar.ro

Nem tudta kinőni régi betegségét Seres

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Remekül kezdett Cristian Seres a Pakson megrendezett, 26 ország 497 dzsúdósát felsorakoztató Európa Kupán, hisz a Szatmárnémeti Unió versenyzője az első két meccsét simán megnyerte - legyőzve egy Európa-bajnoki ezüstérmest is. Aztán meg szinte sajt magát verte meg.

Terely Mihály tanítványa a 66 kilogrammosok között előbb a magyarországi Schei Ádámot, majd a tavalyi korosztályos Európa-bajnokságon második helyen végzett olasz Davide Bianco Momessit győzte le ipponnal. Őket az ukrán Andrij Kruskov követte.

„Cristi két percig itt is dominálta a küzdelmet, ám ekkor hibát követett el, öv alatt nyúlt lábra, ezt a technikát viszont már két éve nem lehet használni. A bírók is látták ezt, így be is fejeződött a küzdelem és az ukránt hozták ki győztesnek. Ezt a technikát már reflexszerűen használja, pedig az edzéseken erről próbálom leszoktatni. Tavaly például az országos bajnokság döntőjét is hasonló módon veszítette el", magyarázta Terely mester.

Ezzel együtt született egy szatmári érem is az atomvárosban: a német színekben induló és az U17-es korosztályban bronzérmet szerző Székely Patrícia annak idején négy és fél évesen még az Unióban kezdett el cselgáncsozni.

A szatmári dzsúdósok legközelebbi nagy versenye az augusztus 24-26 között Resicabányán megrendezendő Balkán-bajnokság lesz, ahol az U17-esek között Faur Mihaela, az U20-sok között pedig Pándi Karola lép pástra. Utóbbinak ez lesz az utolsó versenye az Unió sportolójaként: ősszel Kolozsváron folytatja tanulmányait, így pályafutását is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: