2011-03-10 00:14:45• hírek • Szatmar.ro

Nem tudta gólra váltani fölényét a Milan, kiesett

Dávid ismét legyőzte Góliátot, ezúttal a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben: az újonc Tottenham tökéletes védekezésének köszönhetően kiejtette a hétszeres BEK/BL-győztes Milant, míg a másik meccsen Jefferson Farfan duplájának köszönhetően a Schalke legyőzte és elbúcsúztatta a Valenciát.

A Milan egy gólos hátránnyal és számtalan hiányzóval (Zambrotta, Pirlo, Ambrosini, Inzaghi, Gattuso) és több, nem teljesen egészséges játékossal (Boateng, Pato) vágott neki a Tottenham elleni visszavágónak. Ennek megfelelően a hazaiak kezdtek aktívabban, a Crouch által visszafejelt labdák komoly gondot okoztak az olasz védelemnek, de előbb Abbiati, majd Jankulovski mentett az utolsó pillanatban. Az első negyed óra után aztán a Milan egyre inkább átvette az irányítást: feltolta védekezését, nagyon vigyázott arra, hogy a londoniak gyors emberei ne jöjjenek lendületbe. Fölénye ellenére azonban a piros-fekete csapat nem nagyon tudta feltörni a fehérek védelmét, ám a 26. percben Gomes kapus hibája és Robinho gyenge lövése után Gallasnak így is a gólvonalról kellett mentenie. Miközben a hazaiak csak egy van der Vaart-féle szabadrúgással veszélyeztettek, addig a vendégek, mint egy faltörő kos, kongatták a londoni falat, de nem tudtak rést ütni rajta.

A szünet után kissé csökkent a Milan nyomása, abszurd módon azonban ekkor alakítottak ki több lehetőséget a milánóiak. Az 52. percben Falmini lőtt keresztbe kedvező pozícióból, a 67. percben Robinho nem tudta mattolni a földön fekve is hősiesen küzdő Gomes kapust, a 77. minutumban Pato kényszerítőzött Robinhóval, majd bombázott kevéssel kapu mellé, a 92. percben pedig Robinho lövését tornászta kapu felé Gomes. Hiába játszott komoly fölényben a Milan (58%-42% volt a labdabirtoklási arány a vendégek részére), hiába lőtt többször kapura (3-1) és kapu felé is (8-5), a Tottenhamnek összejött az, ami 24 órával korábban az Arsenalnal nem: kibekkelte a továbbjutást. Egyrészt, mert mögötte állt közönsége, másrészt pedig, mert a Milan nem a Barcelona.

Amíg a Milant egymást követő harmadik alkalommal állít meg angol csapat a nyolcaddöntőkben (az Arsenal és a Manchester United volt az előző két „tettes"), addig a Tottenham edzője, Harry Redknapp egy egészen megdöbbentő rekordot ért el: ő lett az első (!) angol tréner, aki a BL egyenes kieséses párharcában tovább tudott jutni.


AZ óriási csatát a remekül védekező Tottenham nyert fotó: tottenhamhotspur.com
Az óriási csatát a remekül védekező Tottenham nyert fotó: tottenhamhotspur.com


Rekordot állított fel néhány száz kilométerrel délebbre egy bizonyos Raul is: 140. alkalommal lépett pályára a Bajnokok Ligájában, többször, mint bárki más eddig. Negyed óra játék után azonban úgy tűnt, a Valencia elrontja a korábbi Real Madrid-ikon jubileumát, mivel Topal remek cselei és beadása után Ricardo Costa fejelt a Schalke kapujába. Ezt megelőzően a hazaiak hagytak ki egy ziccert Gavranovic révén, a folytatásban azonban inkább a vendégeknek akadtak lehetőségeik. A németek a félidő hajrájában tértek magukhoz, egyenlítésük mégis szinte a semmiből született: Farfan szabadrúgása viszont annál szebb volt.

A szünet után alig telt el hét perc és már a hazaiak álltak nyerésre és továbbjutásra, köszönhetően Gavranovic fura góljának. Történt, hogy Kluge adott be remekül balról, Farfan lövése Guaitáról kipattant, a leggyorsabban pedig a fiatal svájci csatár eszmélt, aki a földön fekve a kapufára rúgta a labdát, ami szinte végiggurult a gólvonalon, de végül mégis a kapuba kötött ki.

A folytatásban a Valencia mindent megtett, hogy kiegyenlítsen és ezzel javára billentse a továbbjutás mérlegét, ám Neuer többször is bravúrral mentett Hernandezzel és Adurizzal szemben. A Schalke közben több veszélyes kontrát is vezetett, Gavranovic kétszer találta el a kapufát. A 93. percben aztán Sarpei vágott előre vaktában egy labdát, ami Farfanhoz került: a perui végigsprintelt a spanyol térfélen és egy szép emeléssel minden fontos kérdést eldöntött.

A találat érdekessége, hogy a téli átigazolási szezonban Farfan már-már sztrájkba lépett, mert minden áron el akarta hagyni a Schalkét, hogy másutt folytassa pályafutását. Pontosabban... a Valenciába vágyott!

Bajnokok Ligája nyolcaddöntők, visszavágók (összesített eredmény):
Tottenham
- Milan 0-0 (1-0)

Schalke - Valencia 3-1 (4-2)
gólok: Farfan (40., 93.), Gavranovic (52.), illetve Ricardo Costa (17.)

Farfan két szépségdíjas találattal lőtte tovább a Schalkét fotó: uefa.de
Farfan két szépségdíjas találattal lőtte tovább a Schalkét fotó: uefa.de


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: