2010-03-01 11:41:01• hírek • Szatmar.ro

Elszalasztott esélyek meccse Kolozsváron

A CFR elszakadhatott volna, a Steaua felzárkózott volna egy győzelemmel.

A román labdarúgó Liga1 19. fordulója ismét a rangadókról szólt. Bár ez a kijelentés ilyen szoros élmezőny esetében lassan elveszíti jelentőségét. Érdekesség, hogy a tavaszi szezont három gárda, a Kolozsvári CFR, a tavalyi bajnok Urziceni és a Steaua holtversenyben kezdte az élről. A múlt héten a kolozsváriak Urziceniben léptek pályára, aztán a Steauát fogadták, míg jövő héten a katonacsapaton a sor, hogy megmérkőzzön a bajnoki címvédővel.

A kolozsvári összecsapást hatalmas várakozás előzte meg mindkét oldalról: a múlt héten komoly sebet kapott Steauát padlóra küldhette volna a CFR, míg a bukarestiek egy győzelemmel ismét befoghatták volna az éllovast. Ennek megfelelően hatalmas csata alakult ki apályán, de a küzdelemtől eltekintve egyik szurkolótábor sem lehetett igazán elégedett a látottakkal. Az első félidőben a vendégek részéről Stancu volt igen aktív, három komoly helyzetéből egyet értékesített is, megszerezve ezzel a vezetést. A hazaiaktól Traoré akár a meccset is megnyerhette volna, de az elefántcsontpartinak ezúttal semmi nem jött össze, két ízben a kihagyhatatlant is elpuskázta. Ezzel együtt a CFR a 35. percben egyenlíteni tudott: Dica csavart középre egy szabadrúgást, Kone fejesét Tatarusanu bravúrral védeni tudott, de a vendégek góljánál nagyot hibázó Cadu ismétlése utat talált a hálóba.

A szünet után már egyértelmű fölényt harcolt ki a CFR, de a középpályás építkezés ezúttal is hiányzott a csapat játékából, ennek megfelelően helyzet kevés alakult ki. Főleg, hogy egy ízben Kone is leutánozta éktársa ügyetlenkedéseit. Ezzel együtt nyerhetett volna a kolozsvári gárda, de Bud fejesét az utolsó pillanatokban Tatarasanu bravúrral védte.


Kone ezúttal csak a mezőnymunkával tűnt ki fotó: cfr1907.ro
Kone ezúttal csak a mezőnymunkával tűnt ki fotó: cfr1907.ro


Nem tudott élni a lehetőséggel az Urziceni, amely a Rapid otthonában szintén 1-1-est döntetlent döntetlent ért el. A vezetést a hazaiak veterán középhátvédje, Iencsi szerezte meg, amit Bilasco még a szünet előtt egalizált. Remek meccsen nyert viszont a Dinamo Curtea de Argesen. A találkozó nem a védők remeklését hozta, gyors egymásutánban alakultak ki a helyzetek hol egyik, hol másik kapu előtt, a semleges nézők legnagyobb örömére. A vezetést Apostu szerezte meg a hazaiaknak, de a szünet után a duplázó Andrei Cristea vezetésével a Dinamo fordítani tudott.

Szoros meccset hozott a két Poli, a Temesvár és a Iasi összecsapása. Nagy meglepetésre egy védelmi hiba után a vendégek szereztek vezetést Paun góljával a 7. percben, a hazaiaknak pedig majd egy órát kellett várniuk az egyenlítésért: ekkor Contra csavart mesterien a hálóba egy szabadrúgást. Ezt követően a bánságiak mindent megtettek, hogy megszerezzék a győztes találatot, ez végül, ha nehezen is, de sikerült nekik. Sőt, kétszer is! A 93. percben ugyanis egy szurkoló futott be a pályára és lőtt gólt, majd a 95. minutumban Goga is bevette Plesca kapuját és ez már a hivatalos jegyzőkönyvbe is bekerült. Igaz, előző találat is, aminek még következményei lehetnek.

Döntetlenjével a CFR nem tudott elszakadni az élen, a kolozsváriak így 38 szerzett ponttal állnak az első helyen, őket a 35 pontos Temesvár, Urziceni, Steaua hármas követi, de a 34 egységgel rendelkező Vaslui is lőtávolon belül van.

Eredmények:

Gyulafehérvár - Beszterce 1-2
gólok: Veljovics (2.), Moraes (5.), Coroian (80.)

Ceahlaul - Galac 0-1
gól: Giurgiu (21.)

Temesvár - Iasi 2-1
gólok: Contra (57.), Goga (95.), illetve Paun (7.)

Craiova - Medgyes 1-2
gólok: Trica (90.) illetve Litu (9.), Lazar (68.)

Vaslui - Pandurii 2-1
gólok: Gerlem (5., 11-es), Delgado (51), illetve Stromajer (70.)

Curtea de Arges - Dinamo 1-3
gólok: Apostu (31.) illetve Andrei Cristea (57., 74.), Alexe (67.)

Astra - Brassó 2-1
gólok: L. Ganea (15., 83.), illetve Ilyés (86., 11-es)

Rapid - Urziceni 1-1
gólok: Iencsi (11.), illetve Bilasco (44.)

Kolozsvári CFR - Steaua 1-1
gólok: Cadu (35), illetve Stancu (12.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: