2009-07-28 13:43:47• hírek • Gozner Gertrud

Nem tudott elmenekülni

Július 25-én délután 18 órakor értesítették a rendőrséget miszerint a Túr Kökényesd és Mikola közötti szakaszán egy férfi holtteste lebeg a folyó felszínén.

A helyszínre kiérkező hatóságnak azonnal feltűnt, hogy a férfi testére egy hám van rögzítve. A hámok ugyanis olyan egy olyan kötélszerkezet részei, amelyet csempészek használnak a cigarettásdobozok szállítására a román-ukrán határon.

További vizsgálatokra a holttestet beszállították a régi kórházba, hogy a boncorvosok megállapítsák a halál pontos okát. A boncolás során kiderült, hogy a férfi már hat napja halott volt, amikor megtalálták. Az ukrán hatóságok ugyanakkor már jelezték egy férfi eltűnését, akinek arcképe ki van függesztve a Diakovo-i határállomáson.

A férfi eltűnésének dátuma egybeesett az áldozat halálának időpontjával, így a rendőrök számára lassan összeállt a kép. Ugyanis július 19-ről 20-ra virradó éjjel a határrendőrök a Berki halastavak közelében üldözőbe vettek egy 15 személyből álló csempészbandát, három személyt sikerült is elfogniuk.

Az áldozat a menekülők között lehetett, beszaladt a folyóba, ahol a hám súlya és a fáradtság miatt már nem tudta átúszni, és megfulladt. A férfi azonosságára így hamarosan fény derült, Mica Szilárdnak hívták és ukrán állampolgár volt, de a szerencsétlen baleset következtében többet már nem térhet haza.


A Túrban lelte halálát az ukrán csempész.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: