2015-05-28 11:13:02• hírek • Szatmár.ro

Nem tudni mikor, de költözni fog az Ócskapiac

Dorel Coica tervei között szerepel az Ócskapiac elköltöztetése, helyén élelmiszerpiac működne.

Szerdán tartott sajtótájékoztatót Szatmárnémeti polgármestere, amelyen bejelentette, hogy az Ócskapiac területén néhány asztalos élelmiszerpiac nyílt. A témával kapcsolatban egy mondatban jelezte: a bolhapiac elköltöztetésén gondolkodnak.

A Szatmár.ro megkeresésére Dorel Coica elmondta: valóban az ócskapiac költöztetésén gondolkodnak és a tervekben több helyszín is szerepel - részleteket azonban nem akart elárulni erről. Annyit viszont megtudtunk, hogy a szándék él, de a költöztetés ideje és az új helyszín sem biztos. Az viszont igen, hogy a helyén az élelmiszerpiac megmarad.

Kérdés azonban, hogy a szatmáriak hogyan fogadják majd az Ócskapiac költöztetését, hiszen sok család számára a vasárnapi nap része a kacatok közötti nézelődés, mások számára pedig jó nyugdíj- vagy fizetéskiegészítést jelent az ott folytatott kereskedelem - a helyszín pedig könnyen megközelíthető.

Muhi Sándor grafikust és helytörténészt is megrekestük az ügyben, akitől megtudtuk: a régi időkben Szatmárnémeti minden piacán árultak kacatokat, régiségeket, innen jött az ötlet, hogy egy külön erre a célra kialakított vásárteret hézzanak létre. Ez a hely pedig az Ócskapiac alapításától kezdve ugyanaz, immár évtizedek óta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: