2012-02-19 13:02:09• hírek • MTI

Nem tudni, mennyi ideig volt a hó foglya

Élve mentettek ki behavazott autójából Észak-Svédországban egy férfit, aki a rendőrség szerint hónapokat töltött a hó fogságába esett járművében egy erdő mélyén - írja hétvégi számában a The Telegraph című londoni lap.

A negyvenes éveiben járó férfit azután sikerült kimenteni, hogy egy arra járó hómotoros észrevette a kocsi tetejét az elhagyatott és nagy hó borította erdei úton, az északi Umeaa város közelében, nem messze az Északi-sarktól. Miután letakarította a hó egy részét, bepillantott, és egy csontig lesoványodott embert látott hálózsákba burkolózva.

"Pénteken kaptuk a bejelentést, hogy találtak egy embert egy hóborította autóban az erdő mélyén, csaknem egy mérföldnyire a főúttól" - közölte újságírókkal Ebbe Nyberg rendőrtiszt. Mint mondta, a férfi "nagyon rossz állapotban volt", kiéhezve, s alig tudott mozogni, beszélni.

Nem tudni pontosan, mennyi időt töltött a hó fogságában a közép-svédországi Orebróból való férfi. "Ő maga azt mondja, december óta van élelem nélkül, ezért úgy gondoljuk, akkoriban kerülhetett oda, vagy talán korábban, novemberben" - folytatta hozzá Nyberg, megjegyezve, hogy a térségben mínusz 30 Celsius-fokot is mértek az utóbbi időben.

A férfinak - akinek eltűnését senki sem jelentette be, s aki még nem tudta elmondani, hogyan került az erdőbe - a jelek szerint egyetlen tápláléka a hó volt december közepe óta. Kimentése után a Norrlandi Egyetemi Kórházba szállították a The Telegraph tudósítása szerint.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: