2010-08-23 17:41:28• hírek • Balog Anita

Nem történt orvosi műhiba

FRISSÍTVE! Két bizottság is megkezdte a császármetszés után elhalálozott kismama ügyében a vizsgálatokat. A kórház szerint nem történt műhiba, az elhunyt családja pedig nem tett feljelentést az ügyben, sem a kórház, sem az orvosok ellen.

Kedd délelőtt rövid rögtönzött sajtótájékoztatón ismertette a Szatmár Megyei Kórház sajtóreferende, Constantin Demian az elhunyt kismama ügyével kapcsolatos újabb részleteket. Az ügyben a Megyei Tanács az Egészségügyi Igazgatósággal közösen, illetve a Megyei Kórház is vizsgálódik. Az már biztos, hogy nem tett feljelentést a gyászoló család orvosi műhibára hivatkozva, a sajtóreferens szerint sem műhiba okozta a halálát a kismamának.

A sajtóreferens szerint a boncolási jegyzőkönyv készülőben van, a halál pontos okáról aznban nem tudott konkrétumot mondani.


Egy császármetszéses szülés után rosszabbodott a 23 éves kismama állapota és már nem tudták megmenteni az életét. A kórház úgy tűnik megpróbálta elhallgatni az ügyet, a kórházat működtető Szatmár Megyei Tanács is csak nem hivatalos forrásból értesült az esetről. Csehi bizottságot állított össze az ügy kivizsgálására.

A 23 éves Andreea Blagát 33 hetes terhesen vitték be a kórházba, mivel rosszul érezte magát. Beutalták, és miután rosszabbodott az állapota, az ügyeletes orvos úgy döntött: császármetszéssel világra segíti a koraszülött csecsemőt. A gyermek egészséges, 1,9 kilogrammal jött világra ezért inkubátorban helyezték el - mondta el a Szatmár.ro-nak Constantin Demian, a Szatmár Megyei Kórház sajtóreferense.

A kismama állapota a szülést követően romlani kezdett, vérzett de az orvosoknak már nem sikerült megmenteniük őt. A kórházban dolgozók szerint egy vérrög kerülhetett a tüdejébe.

A kórház működését felügyelő Szatmár Megyei Tanács egy erélyes hangvételű sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben közlik: felháborítónak tartják, hogy a kórház nem is értesítette hivatalosan őket a sajnálatos eseményről. Csehi azonnal felelősségre vonta a kórház menedzserét, Adrian Ciobanut, aki azt válaszolta: úgy gondolta, nem kell értesítenie a Megyei Tanácsot az esetről.

Csehi Árpád kabinettfőnökét, Octavian Lazint bízta meg azzal, hogy egy bizottsággal kivizsgálják az eset körülményeit. Információink szerint a kórházban minden orvost kihallgattak az üggyel kapcsolatban, mindenkinek jelentést kellett írnia az esetről, a jelentéseket pedig Cseke Attila miniszternek küldik el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: