2014-10-04 09:38:42• hírek • MTI

Nem tetszett a Basescu-Orbán találkozó Pontának

A romániai magánlátogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök fogadása miatt bírálta Traian Basescu államfőt az ország kormányfője.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint Victor Ponta egy dél-romániai kampányrendezvény után szerencsétlennek nevezte, hogy Traian Basescu "baráti vacsorára" hívta Orbán Viktort, akit az Amerikai Egyesült Államok is bírált politikája miatt.

Hozzátette, ő maga elnökként nem ült volna le "elvtársi vacsorára" Orbán Viktorral. "Láthatják, miniszterelnökként sem tettem" - jelentette ki a romániai államelnöki tisztség megszerzéséért kampányoló Victor Ponta.

Traian Basescu korábban elmondta, amikor értesült, hogy Orbán Viktor Kolozsvárra megy magánlátogatásra, meghívta Bukarestbe is, hogy a román-magyar kapcsolatok alakulásáról beszélgessenek.

Az államfő közölte: többek között arról a módról kíván beszélgetni Orbán Viktorral, ahogyan egyes magyar politikusok viszonyulnak olyan kérdésekhez, amelyeket a román alkotmány szabályoz. Hozzátette a román-magyar kapcsolatokat veszélyeztető kockázatokat is szóba kívánja hozni.

Traian Basescu elnöknek decemberben jár le második, egyben utolsó mandátuma. A novemberi elnökválasztás egyik esélyese Victor Ponta miniszterelnök. A román belpolitikát az elmúlt években a Ponta-Basescu ellentét határozta meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: