2012-07-05 15:09:33• hírek • Póti Orsolya

Megoldások a kis- és középvállalkozások számára

A Szatmár Megyei Kereskedelmi és Ipari Kamara szemináriumot rendezett július 5-én, abból a célból, hogy bemutassa milyen megoldások, programok és projektek léteznek a kis- és középvállalkozások számára.

„Focus IMM", azaz Középpontban a kis- és középvállalkozások címmel szervezett szemináriumot a megyei Kereskedelmi és Ipari Kamra július 5-én, csütörtökön. A rendezvényen többek között jelen volt Nicolae Rotileanu a Gazdasági Minisztérium államtitkára, aki a KKV-k főbb előnyeit és a szektor fellendítésének módszereit ismertette.

A rendezvényt Daniela Culic, a kereskedelmi kamara igazgatónője és Cristian Sasu alprefektus nyitotta meg, köszöntvén a meghívottakat és a résztvevőket. A szeminárium Rotileanu előadásával vette kezdetét, aki elmondta: a KKV-k számára hatékony megoldásokra van szükség, amelyek képesek a termelékenység és a munkafolyamatok javítására.

„A gazdasági válság erőteljesen érintette a vállalkozásokat. A KKV-k gazdasági aktivitása is jelentősen csökkent, de a válság egyben lehetőséget teremtett az innovatív vállalkozások számára, hogy gyorsabban növekedjenek és új piacokat szerezhessenek" - magyarázta Rotileanu.

A KKV-k számára a válság legsúlyosabb következménye a kereslet visszaesése, hiszen a hitellehetőségek beszűkülése és a feltételek szigorodása a külső finanszírozással történő megoldások lehetőségeit. Éppen ezért olyan megoldásokra van szükség, amelyek könnyen bevezethetőek és kezelhetőek.

Dumitru Nancu, a kis- és középvállalkozások programjaiért felelős ügynökség alelnöke mutatta be azokat az országos programokat, amelyek eddig és a továbbiakban is a KKV-k rendelkezésére állnak, illetve beszámolt egy tartalékalap létrehozásáról.

Nancu elmondta, hogy a Mihai Kogalniceanu programba eddig 5.000 kis- és középvállalkozó kapcsolódott be, és ennek újraélesztése egy újabb pénzügyi eszköz lehet. "Eddig öt országos program áll a vállalkozások rendelkezésére, és emellett egy tartalékalap létrehozását is tervezzük, amelyből fedeznénk új vállalkozások elindítását, illetve a már működők fenntartását" - magyarázta Nancu.

A továbbiakban Dan Maier, a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Igazgatóság vezetője beszélt arról, hogy milyen hatásai vannak az adóváltozásoknak az üzleti életre, végezetül pedig a vállalkozások működését szabályozó törvényekről és változásokról esett szó. Zárásképpen kerekasztal-beszélgetésre került sor Daniela Culic vezetésével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: