2016-03-29 13:59:47• hírek • Hirado.hu

Nem terrorista, hanem szerelmes a gépeltérítő

Idiótának nevezte az egyiptomi külügyminisztérium azt az egyiptomi-amerikai állampolgárságú férfit, aki leszállásra kényszerítette az EgyptAir gépét Cipruson. A drámai események hátterében most is egy nő áll: a férfi azért akart "benézni" Ciprusra, hogy átadjon volt feleségének egy négyoldalas levelet, melyben minden bizonnyal érzelmeinek és a menedékjognak a fontosságát ecseteli.

Meglepő fordulatot vettek az egyiptomi túszejtő akció fejleményei: a terrorizmussal vádolt Seif El Din Mustafa állítólag azt követelte a gépen utazó utasok és a személyzet egy részének elengedéséért cserébe, hogy kerítsék elő Cipruson élő volt feleségét, mert beszélnie kell vele - írta a brit Daily Mail egy kairói újságíró, Ruth Michaelson jelentése alapján.

Az egyiptomi hatóságok percről-percre változtatnak az események részletein: a kényszerleszállás utáni hivatalos információk szerint Ibrahim Samahának hívták a gépeltérítőt.  De egy dolog biztos: valóban azért fenyegetőzött egy férfi a gépen, hogy Európában szálljon le a gép. Mikor megtudta, hogy csak Ciprusig elég az üzemanyag, új feltételt szabott: követelte, hogy beszélhessen a szigeten élő volt feleségével.

Még mindig szerelmes feleségébe az egyiptomi professzor?

Kérését teljesítették a hatóságok: kidobta a gép ablakán az exnejének írt négyoldalas levelét, amit nem sokára átadnak a nőnek. Már megindult a találgatás az interneten: vajon romantikus háttere lehet a gépeltérítésnek? Hivatalos információk még nem érkeztek, de külügyminisztérium lesújtóan nyilatkozott a férfi értelmi képességeiről - annak ellenére, hogy oktatói pozíciója van az alexandriai egyetemen.

A gépeltérítőt a külügyminisztérium is leszólta

Az eseményeket az egyiptomi külügyminisztérium foglalta össze a legtökéletesebben: "Ő nem egy terrorista, csak egy idióta. A terroristák őrültek, de nem hülyék. Ez a férfi az."

Az egyiptomi és amerikai állampolgársággal rendelkező férfi egyébként állatorvos, és az alexandriai egyetemen is tanít.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: