2009-01-02 12:58:02• hírek • Csenteri Judit

Nem teljesített ígéretek

Az új kormány egyenlőre nem teljesítette mindazokat az ígéreteket, amelyeknek 2009 január 1-től kellett volna megvalósulnia.

 

Nem született döntés sem a fizetéseket, sem pedig a nyugdíjakat illetően, továbbá egyelőre a környezetszennyezési adó problémája sincs megoldva. Az ígéretek listája igen hosszúnak bizonyult az új kormány megalakulása előtt, most azonban erőforrások hiányában minden akadozni látszik.

A tanári fizetések növelése egyenlőre bizonytalan: Ecaterina Andronescu Oktatási Miniszter természetesnek véli, hogy a pedagógusok fizetését meg kell emelni, de ez az 50 százalék helyett mindössze 37 százalékkal lehetséges.

Továbbá a bruttó minimálbér értéke is el kellett volna érje a 600 lejt január 1-től, akárcsak a nyugdíjak értéke is a 45%-ot az előre jelzett átlag bruttóbér értékéből. Ezek értéke azonban, legalább a 2009-es költségvetés elfogadásáig változatlan marad.

Az általános forgalmi adó (TVA) értékét az alapélelmiszerek esetében szintén nem módosították úgy, ahogyan azt a Kormány megalakulása előtt elképzelték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: