2010-03-09 16:03:16• hírek • Szatmár.ro

Nem támogatják új községek létrehozását

Úgy tűnik, a nagyobbik kormánypárt nem támogatja az új községek létrehozására vonatkozó indítványokat: legutóbb hat, különválással kapcsolatos tervezetet utasított el a szenátus - árulta el Günthner Tibor.

A parlamenti tisztségviselő szerint Avasújváros és Ráksa szétválása szempontjából nem sok jót sejttet az, hogy a hétfőn elutasított különválási indítványok közül kettő épp PDL-s kezdeményezés volt.

- A PDL szerint plusz költségekkel jár az új községek létrehozása, ami fő szempontnak számít a jelenlegi helyzetben. Ennek ellenére megpróbálom majd megérttetni mindenkivel, hogy Avasújváros és Ráksa helyzete speciális - nem csupán nemzetiségi összetétel szempontjbából, de azért is, mert utóbbi településen már felépült a polgármesteri hivatal, és gazdaságilag is minden adott ahhoz, hogy a két leendő közigazgatási egység önfenntartó legyen. A jelenlegi községközpont számára rendkívül fontos volna a szétválás, ugyanis itt az utóbbi években egyáltalán nem történtek fejlesztések.

Miután a képviselőház rábólintott a Szatmár megyei új község létrehozását indítványozó törvénytervezetre, a szenátusnak áprilisban kell döntenie az ügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: