2011-01-25 15:25:43• hírek • Szatmar.ro

Nem találnak megoldást

A zsadányi lakosok immár a prefektusi hivatalt is felkeresték a negyedbe vezető járhatatlan út problémája miatt.

Többszöri tiltakozó akciójuk eddig kudarcba fulladt, legalábbis így érzik a szóban forgó városrész lakói. Hiába jelentek meg többször a polgármesteri hivatalnál, hiába kaptak ígéretet, hogy javítanak az út minőségén, eddig nem történt érdembeli változás. Albu Adrian alpolgármester elmúlt évi helyszíni látogatása után ugyan szórtak kavicsot a gödrökbe, a dühös panaszosok szerint ezzel azonban inkább ártottak, mint segítettek.

Megkérdőjelezték ugyanakkor a 16-os és a többi negyedben történő modernizálások szükségességét is, elmondván, hogy ők is adófizetők, és fontosabb lenne a városrészbe vezető út, amelyen helyenként fél méter mély gödrök tátonganak, mint a garázsok bontása, parkolók kialakítása, illetve az Európai Unió által támogatott bicikliút kiépítése.

Az alprefektus, Pataki Csaba tiszta vizet öntvén a pohárba elmagyarázta az összegyűlteknek, hogy az említett bicikliút kiépítéséhez szükséges összeg csupán 2%-a terheli a városi költségvetést, az uniótól kapott támogatást pedig nem lehet más célra felhasználni, csupán a meghatározottra. Hangsúlyozta továbbá azt is, hogy számos olyan negyede van a megyeközpontnak, ahol szintén nagy problémákkal küzdenek a lakók, akik esetenként nagyobb összegű adót fizetnek, mint például Szatmárzsadány összlakosság, ezért nem célszerű ebből a szempontból feltenni úgy a kérdést, hogy melyik negyed modernizálás fontosabb és jogosabb.

Az elöljáró elmondta ugyanakkor, hogy az Elena Udrea által meghirdetett 10 ezer km útfelújítási projektre a vezetőség beadta pályázatát, így ha kevés esély is, de van arra, hogy érdembeli változás történhessen a gondot okozó útszakaszon.
A zsadányiak távozáskor elkeseredetten közölték, országos televíziócsatornához is fognak fordulni azért, hogy felfigyeljenek helyzetükre, mivel életveszélyessé vált a közlekedésük.
A lakosok egyébként a legegyszerűbb megoldásnak azt találnák gondjukra, ha a meglévő aszfaltot egy marógéppel felszednék, így egy szintre hoznák az utat a gödrökkel.


Az alprefektustól várták a megoldást
Az alprefektustól várták a megoldást


Pop István és felesége egy régóta problémát okozó ügy miatt keresték fel és kértek segítséget az alprefektustól. Az idős házaspárt ugyanis ki akarják lakoltatni otthonukból.
Ügyükben több probléma is felmerült. A lakásuk telekkönyvében ugyanis a cím a szomszédos területre van kiállítva, ami egy üres terület. A saját otthonuk, egy olyan épületben helyezkedik el, amelyben más család is élt. Ezek leszármazottai Popanék elmondása szerint úgy ügyeskedtek, hogy abból a területből, amelyen az idős pár már több évtizede él, egy részt a saját tulajdonára hamisított.

A nyugdíjas házaspár már több éve járja a bíróságot és évről-évre rengeteg pénzt költenek különböző hivatalos iratok beszerzésére, amiknek úgy tűnik semmi hasznuk, hiszen a kilakoltatás fenyegeti őket.
Pataki elmondta, ismeri az ügyet, hiszen már régóta figyelemmel követi az esetet, mivel azonban az ügy a bíróságon van, csupán a bírói döntés hozhat megoldást az ügyben. Az ő keze meg van kötve ebben az esetben.

Az elmúlt időszakban egyébként folyamatosan találkozhatunk a hasonló gondokkal küzdő panaszosokkal úgy a prefektusi meghallgatásokon, mint a polgármester-, illetve a megyei tanácselnök fogadóóráján. Felháborító, hogy bizonyos személyek, illetve lakásmaffiák mások kihasználásával juthatnak a legkisebb lelkifurdalás nélkül olyan otthonok, telkek birtokába, amik nem egyszer egy élet munkájába kerültek felépíteni, megvásárolni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: