2010-10-21 10:04:27• hírek • Kertész Róbert, MTI

Nem találja szelvényét a brit lottónyertes

Nem találja lottószelvényét egy brit nyugdíjas, aki - saját állítása szerint - minden idők legnagyobb brit lottónyereményét vehetné fel, ha a cetli előkerülne. A helyzet azonban a brit lottótársaság szerint nem teljesen reménytelen.

A EuroMillions nevű, kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójáték halmozódó főnyereménye már 113 millió fontnak megfelelő összegre rúgott, amikor az október 8-ai húzásra végre valaki megjátszotta a nyertes számokat. A Camelot, a játék nagy-britanniai szervezője nem sokkal később bejelentette, hogy a nyertes szelvényt Nagy-Britanniában vásárolták, és ez az eddigi brit lottófőnyeremény-rekord.

A pénzért azóta sem jelentkezett senki, ám a The Daily Telegraph, a legnagyobb konzervatív brit napilap szerdai híre szerint egy nyugdíjas hölgy, aki a közép-angliai Coventry városában lakik, most bejelentette, hogy övé a nyeremény - csak éppen a szelvény nincs meg.

A névtelenséget kérő állítólagos nyertes elmondta, hogy a cetlit valószínűleg férje kidobta a szemétbe. Azt, hogy övé a rekordnyeremény, onnan tudja, mert egy jegyzetfüzetbe mindig felírja a megjátszott számokat. "A férjem minden héten elszedi tőlem a szelvényeket ... ezért írom le mindig a számokat" - magyarázta a 70-es éveit taposó hölgy. Hozzátette, hogy felforgatta az egész házat, átkutatta férje zsebeit és a saját táskáját is, de szelvény nem került elő.

A Camelot mindazonáltal közölte, hogy az elveszett szelvények tulajdonosainak harminc napon belül írásban kell bejelenteniük nyereményigényüket, amelyet alaposan, minden lehetséges bizonyítékra kiterjedően megvizsgálnak. Átnézik például a nyertes lottót értékesítő üzlet biztonsági kameráinak felvételét, kiderítendő, hogy az igénylő valóban vett-e ott lottót, és megnézik, hogy az üzlet elektronikus lottóárusító rendszerének nyilvántartásában tényleg szerepel-e a nyertes számsor. Ha mindez igazolja az igénylő állításait - és 180 napon belül nem jelentkezik senki más a nyertes szelvénnyel a kezében -, akkor van remény a nyeremény kifizetésére.

A vállalat szerint "előfordult már néhányszor", hogy nagy összegű lottónyereményeket elveszett szelvények tulajdonosainak kifizettek.

Bárki legyen is a nyertes, a húzás óta máris mintegy 100 ezer font kamatveszteséget szenvedett el a hatalmas nyereményösszeg felvételének elmulasztása miatt.


Ilyen szelvényt keres a rekordösszeg nyertese
Ilyen szelvényt keres a rekordösszeg nyertese


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: