2018-01-26 09:01:54• hírek • Bede Emőke

Nem szervezik át az Olimpiát

A csütörtök délutáni tanácsülés egyik napirendi pontja szerint az önkormányzat szerette volna átszervezni az Olimpia 2010 futballegyesületet. A tervezetről való szavazás azonban nem ment zökkenőmentesen.

A szociáldemokraták számonkérték a tervezetet előterjesztőjét, azaz a polgármestert, valamint Merkli István klubelnököt, hogy mégis mit szeretnének elérni az átszervezéssel . Mint kiderült, az átszervezés célja a futballklub megmentése lenne, melyek tartozásai elérik az 500 ezer eurót, a felhalmozódott összeggel pedig azóta sem tud elszámolni senki. A játékosok már hónapok óta nem kaptak fizetést, emiatt többen ott is hagyták a csapatot. Sőt mi több, pénz nélkül a soronkövetkeztő meccsekre sem tudtak eljutni, így a folyamatos pontlevonások miatt az Olimpia a tabella legaljára került.
 

A 2018-as év sajnos nem teszi majd lehetővé, hogy ismét másfél millió lejes támogatást nyújtson a futballegyesületnek, hiszen a költségeket csökkenteni kell, ezért az egyetlen lehetőség, mely még megmenthette volna a klubot, az az egyesület átszervezése lett volna. Hosszas évődés után azonban a tervezet megbukott, ugyanis a szociáldemokrata tanácsosok úgy döntöttek, tartózkodnak a voksolástól. Emiatt nem is gyűlt össze elegendő szavazat a tervezet elfogadásához, azaz az Olimpia 2010 Futballklubot nem fogják átszervezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: