2017-08-18 01:18:03• hírek • Kocsis Zoltán

Nem kapott gólt a Vidi Belgrádban, kiesés szélén a Viitorul

A Bordeaux elleni győzelem és továbbjutás után a Videoton Belgrádban sem torpant meg, a Partizan elleni gól nélküli döntetlen egy újabb lépéssel közelebb viszi a csapatot a célhoz: az Európa Liga csoportköréhez. Amitől a Viitorul már az első, ráadásul hazai mérkőzésen jelentősen eltávolodott, miután 3-1-re kikapott a Salzburgtól.

A román bajnok már a 2. percben hátrányba került, miután saját tizenhatosa előtt eladta a labdát, a dél-koreai Hi-cson Hwang pedig idei 10. meccsén megszerezte 6. gólját. Alig öt percig örülhettek a vendégek, mert egy újabb védelmi hiba után a keretbe visszafogadott George Tucudean ki is egyenlített. Ígéretes kezdés, ha figyelembe vesszük, hogy a Viitorul legutóbbi öt bajnokiján nem tudott gólt szerezni, legutóbbi két találkozóján pedig gól sem született.

Sok örömben azonban nem lehetett részük a hazaiaknak, a 28. percben ugyanis Hannes Wolf ismét vezetést szerzett az osztrák bajnoknak, amit egy bedobás után Munasz Dabbur három perccel később kettőre növelt.

Az első félidő dominanciája után a Salzburg visszavett egy sebességet a szünet után. A Viitorul becsülettel próbálkozott, de játékában kevés volt az ötlet, támadásaiban kevés a veszély. A második félidőt Aurelian Chitu ziccere nyitotta és Tucudean lövése zárta, közben pedig Victor Ramniceanu védett nagyot Wolffal és Dabburral szemben, de az eredmény nem változott – az osztrák bajnok komoly lépéselőnybe került a román címvédővel szemben.

Belgrádban izgalmasan indult a mérkőzés, ugyanis előbb a Partizannak volt egy kapufája, majd a Videoton is gólt szerezhetett volna. Ezt követően viszont sokkal óvatosabbá vált a játék, a kapuk alig forogtak veszélyben, mindössze Djurdjevicnek volt egy olyan lövése, amely épphogy célt tévesztett. Az első félidő derekán sokat töredezett a játék, a szünet előtti percekben viszont a Videotonfutballozott veszélyesebben, gólt azonban nem sikerült szereznie.
    
A folytatásban ismét mindkét gárda a biztonságra törekedett, egyik sem vállalt komolyabb kockázatot, így többnyire mezőnyjátékkal telt az idő. Néhány pontrúgás, vagy távoli lövés jelenthetett volna veszélyt, de ezek is többnyire elkerülték a kaput.
    
A Partizan ugyan szerzett egy gólt, a Videoton lőtt egy kapufát, de mindkettőt szabálytalanság előzte meg, így ez sem volt valós veszély. A hajrában sem változott a játék képe, úgy tűnt, mindkét félnek megfelel a döntetlen, az utolsó pillanatokban mégis nyerhetett volna a magyar bajnoki ezüstérmes, de a szerbek kapusa nagy bravúrral védte Pátkai Máté közeli lövését.

További eredmények:
Everton (angol)–Hajduk Split (horvát) 2–0
BATE Boriszov (fehérorosz)–FK Olekszandrija (ukrán) 1–1
Dinamo Zagreb (horvát)–Skënderbeu (albán) 1–1
FK Krasznodar (orosz)–Crvena zvezda (szerb) 3–2
Apollon Limassol (ciprusi)–FC Midtjylland (dán) 3–2
Hafnarfjördur (izlandi)–Sporting Braga (portugál) 1–2
PAOK (görög)–Östersund (svéd) 3–1
Vardar Szkopje (macedón)–Fenerbahce (török) 2–0
Viktoria Plzen (cseh)–AEK Larnaca (ciprusi) 3–1
Rheindorf Altach (osztrák)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 0–1
Panathinaikosz (görög)–Athletic Bilbao (spanyol) 2–3
Ludogorec (bolgár)–Suduva (litván) 2–0
Legia Warszawa (lengyel)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 1–1
NK Osijek (horvát)–Austria Wien (osztrák) 1–2
AC Milan (olasz)–Skendija (macedón) 6–0
Ajax (holland)–Rosenborg (norvég) 0–1
FC Bruges (belga)–AEK Athén (görög) 0–0
Viitorul (román)–Red Bull Salzburg (osztrák) 1–3
Domzale (szlovén)–Olympique Marseille (francia) 1–1
Marítimo (portugál)–Dinamo Kijev (ukrán) 0–0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: