2014-06-27 13:02:30• hírek • Kocsis Zoltán

Nem szélesítik a Hegyi út elejét!

Amint az várható volt, az amúgy is feszült hangulatú csütörtöki tanácsülés nem múlt el anélkül, hogy szóba ne kerüljön a Hegyi út (Octavian Goga) szélesítésének problémája. A kérdést Maskulik Csaba RMDSZ-es tanácsos vetette fel.

Maskulik emlékeztette a városvezetést arra az 1998-as törvényre, mely szerint bármilyen útépítéshez, módosításhoz szükség van a tanács a jóváhagyására. A tanácsos azt is kifogásolta, hogy a végrehajtó hatalom egyetlen technikai tervet sem mutatott be. Ráadásul, mivel urbanisztikai munkálatról van szó, a törvény értelmében azt közvitára kellett volna előbb bocsátani.

„A sajtóban olvasom, hogy a beruházás közel egy millió lejbe kerül. Ki hagyta jóvá ezt a horribilis összeget?", tette fel a kérdést. „Arról nem beszélve, hogy a törvény kimondja: bármiféle modernizálási munka során a vezetékeket a föld alá kell vinni. Az oszlopokat tilos másra használni, mint a közvilágítás", tette hozzá Maskulik.

Dorel Coica polgármester hiányában a városvezetést egyedül Radu Roca alpolgármester képviselte, aki Maskulik kérdéseire csak egyetlen választ tudott adni: a Hegyi úton a hivatal értelmezése szerint nem az út bővítése, csak az úttest áthelyezése (reasezare a carosabilului) zajlik. Erre pedig nincs szükség tanácsi határozatra és műszaki tervre sem!

Noha a polgármesteri hivatal szerint az, hogy egy úttest közel másfél méterrel és egy sávval szélesebb lesz, az nem szélesítésnek, csak „áthelyezésnek" számít, Roca tagadás közben többször is használta a "largire", azaz bővítés kifejezést, ironikus nevetésre adván okot a kollégák és a hallgatóság soraiban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: