2014-04-05 19:18:51• hírek • A mioveni vereség után hazai pályán dőlhet el az Olimpia sorsa

A mioveni vereség után hazai pályán dőlhet el az Olimpia sorsa

Egy győzelemmel bebiztosíthatta volna célját, azaz az első hat hely valamelyikének megszerzését és a felsőházi rájátszásban szereplés jogát az Olimpia szombat délután Mioveni-ben. Csík Tibor csapatának azonban a jelentések szerint nem sok momentima volt, ráadásul az utolsó húsz percben emberhátrányban maradt Faur sérülée miatt.

Erős szél fogadta a két csapatot a mioveni városi stadionban, ahol sokáig nem is láthatott komolyabb helyzetet a közönség. A 35. percben aztán a hazaiak váratlanul ziccerbe kerültek, Anca kapus már verve volt, ám Nastasie elhibázta a lehetőséget. Az Olimpia Munteanu szabadrúgásával válaszolt, ám ezt Ciuca kapus könnyedén fogta. Amikor már úgy tűnt, nem születik gól az első félidőben, egy szöglet után a szatmári védelem csak röviden szabadított fel, a hazaiak brazil légiósa, Ayza pedig 16 méterről kapuba talált. A hamarosan 33 éves csatár neve az első osztályból is ismerős lehet, hisz 58 meccsen négy gólig jutott a román élvonalban.

Csík Tibor tudatában volt annak, hogy egy vereség alaposan megnehezítené csapata dolgát a tabellán, ezért a szünetben Roghina helyett Zsiga, néhány perccel később pedig Micas helyett Faur jött be. Mindez azonban nem hozta meg a kívánt hatást - mi több, a 66. percben Azya, Nastasie és Popa volt a labda útja, utóbbi pedig megszerezte a hazaiak második gólját.

Egy perccel később Dragos is beállt Bostina helyett, ezzel pedig Csík valamennyi cserelehetőségét elhasználta. Ez négy perccel később meg is bosszulta magát, amikor Faur vállsérülése miatt elhagyta a pályát. Az emberhátrányban maradó Olimpia Zsiga révén a hajrában majdnem szépíteni tudott, ám az eredmény már nem változott.

Mindez azt jelenti, hogy az utolsó előtti forduló előtt az Olimpia 33 ponttal az 5. helyen áll, két ponttal megelőzve a bajnokság elején egyaránt a feljutásra esélyesnek tartott Marosvásárhelyt és a Besztercét. Az utolsó fordulóban tehát az Olimpiának egy pontra van szüksége ahhoz, hogy biztosan ott legyen a felsőházi rájátszásban. Az ellenfél pedig a Beszterce lesz - egy igazi ki-ki meccsen.

24. forduló:
Mioveni - Olimpia 2-0

gólok: Ayza (45.), Popa (66.)
Az Olimpia összeállítása: Anca - Muresan, Balau, C. Ene, Iuhas (csk.) - Feier, Micas (51. Faur ), Villand, D. Muntean - Roghina (46. Zsiga), Bostina (66. P. Dragoş)
cserepad: B. Miron - Szalkai, R. Rus, Svarczkopf,,

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: