2008-06-17 17:04:59• hírek • Józsa János

Négy színész csatlakozik a Harag György Társulathoz

 Az évadzárás után a Kisvárdai Határon Túli Fesztiválra készül a társulat.

Sikeres évadot zárt a szatmárnémeti Harag György Társulat. A közeljövőt tekintve hamarosan Kisvárdán lépnek fel, ősztől pedig négy új taggal bővül a szatmári színészgárda. 

Czintos József, a társulat igazgatója, a Szatmár.ro látogatásakor az évadot nem kívánta értékelni, az ugyanis - elmondása szerint - a nézők feladata, de azt kiemelte, hogy évadról-évadra több nézője van a társulat előadásainak. Így tervben van, hogy jövőre, vagy a 2010-2011-es évadban egy új bérletet indítanak, ami 300-400 új bérletes nézőt jelent. Az adatok tehát azt igazolják, hogy a szatmáriak szeretik a társulatot, szeretik a színházat.

A következő évaddal kapcsolatban az igazgatótól megtudtuk, hogy mivel igény van a könnyedebb műfajra - így operettre, vígjátékra, bohózatra -, szerepelni fognak ilyen jellegű darabok a programban, de minek által a közönség eléggé heterogén és mindenkinek az igényét szeretnék kielégíteni, ezért azokról sem felejtkeznek el „akik drámában vagy tragédiában szeretnék a katarzist átélni”.

Fontos tudnivaló ugyanakkor, hogy a tervek szerint senki sem távozik a társulattól, viszont négy fiatal színész csatlakozik majd, két fiú és két lány, mert ahogy Czintos József mondta: fiatalítani is kell. Az ő nevük majd csak augusztus végén lesz ismert, az erre kiírt versenyvizsgát követően.

A legközelebbi terveket tekintve azonban még a szabadság előtt, csütörtökön a Kisvárdai Határon Túli Fesztiválra utazik a Harag György Társulat, ahol pénteken „Az ajtó” című, Szabó Magda regényéből készült, Bereményi Géza által dramatizált és rendezett darabot fogják előadni, szombaton pedig bábosaink lépnek fel a fesztiválon. 

J.J.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: