2020-06-16 08:37:35• hírek • Bede Emőke

Nem sikerült kijátszani a brit hatóságokat. Lefoglalták a Mercedest

Luxusautó nélkül maradt az Egyesült Királyságban az a Szatmár megyei, de tartósan a szigetországban tartózkodó személy, aki megpróbálta kijátszani a brit hatóságok adórendszerét. Az esetről maga a Surrey megyei rendőrség számolt be hivatalos Facebook-oldalán néhány nappal ezelőtt.

„Ha az Egyesült Királyság lakója vagy, nem közlekedhetsz olyan autóval, mely nem ebben az országban van bejegyezve. Ezt a jobbkormányos autót például először itt regisztrálták, majd kivitték Romániába, ott is bejegyezték, majd visszatértek vele az Egyesült Királyságba, ezáltal kibújva a kötelező biztosítás és az útdíj befizetése alól” – írja bejegyzésében a rendőrség, mely meglehetősen türelmes volt a tulajdonossal, hiszen a Mercedes immár három éve szelte háborítatlanul a brit utakat. A hatóság emellett azt is pontosítja posztjában, hogy a más országokban megkötött biztosítást csak azok a látogatóktól fogadják el, akik ideiglenesen, tehát nem életmódszerűen tartózkodnak a szigetországban.


Mivel a Mercedes nem rendelkezett az Egyesült Királyság területén is érvényes biztosítással, ezért a hatóság lefoglalta azt, és tulajdonosa addig vissza sem kaphatja, míg minden papírját el nem rendezi, ugyanakkor az esetet jelentették a bíróságon is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: