2015-07-30 01:06:37• hírek • Kocsis Zoltán

Nem sikerült előnyt szereznie a Steauának az üres stadionban

Nem sikerült előnyt szereznie a Steauának a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első meccsén Bukarestben, sőt, a gyengébb első és a valamivel jobb második félidőt követően a Partizan Belgrád lehet elégedettebb az 1-1-es döntetlennel.

A zárt kapus stadion nyomasztó csendjében mindkét csapat élénken kezdett. Az első percekben mindketten többször is odaértek az ellenfél kapuja elé, ám az utolsó passz, egy hiba vagy egy védő mindig megakadályozta, hogy igazi gólhelyzet alakuljon ki. Az iramra igazából nem lehetett panasz, a megvalósításokra már annál inkább. Ilyen körülmények között sokáig az okozta a legtöbb izgalmat, amikor a 19. percben a vendégek csatára, Valerij Bozsinov meghúzódott, helyére pedig a 18. születésnapját napokon belül betöltő Ivan Szaponjics állt be.

Az első igazán komoly gólszerzési lehetőségre a 24. percig kellett várni, ekkor a Partizan legnagyobb sztárja, Andrija Zsivkovics eresztett meg egy életerős távoli lövést, Valentin Cojocarunak bizony nagyon kellett nyújtózkodnia. A szöglet után Marko Zsevtovics fejelt kapura, Cojocaru pedig újabb bravúrral tartotta érintetlenül kapuját.

Talán azt remélhettük ekkor, hogy végre megélénkül a meccs - a félidő végéig azonban semmilyen említésre méltó esemény nem történt. Mindkét csapat a széleken próbálkozott leginkább az ellenfél védelme mögé kerülni, román oldalon Sony Alcenat-nak és Jugurta Hamrunnak, a szerb oldalon pedig Aboubakar Oumarounak volt egy-két jó beadása, de a társ mindig lemaradt középen, vagy a védők voltak jobb pozícióban.

A második félidő két gyors Steaua-lehetőséggel kezdődött. Két jó csel után Adrian Popa remek lövőhelyzetből még nem találta el a kaput, néhány perccel később viszont Hamrun közel 25 méteres löketénél bizony nagyot kellett védenie Zsivko Zsivkovicsnak. Ezt követően a meccs visszaállt az első félidei kerékvágásába, amelyben a Partizan összeszokottabb csapatnak tűnt, a Steaua játékán pedig nem sok tudatosságot lehetett felfedezni. Ennek ellenére a szerbek a semmiből szerezték meg a vezetést, amikor Zsivkovics remek passza után Miroszlav Vulicsevics jobb oldalról kilőtte a bal alsó sarkot.

A bekapott góltól még inkább kaotikus, zavarodott lett a Steaua játéka. Jó húsz percre volt szükség, amíg a hazaiak összeszedték magukat és nyomást tudtak gyakorolni a szerbek kapujára. Zsivkovics először még fel tudta szedni a berobbanó hazai csatár elől a labdát, a 81. percben azonban elcsúszott Hamrun jobb oldali szabadrúgását követően, így középen Fernando Varelának csak az üres kapuba kellett fejelnie a labdát.

Az utolsó percek aztán elképesztő izgalmakat hoztak, amelyek valamelyest javítottak az összességében nem túl fényes összképen. A 90. percben Zsivkovics adott egy zseniális keresztlabdát Darko Brasanacnak, ám ő futtából kapásból a kapu fölé vágta azt 6 méterről, majd egy perccel később a másik kapu előtt Alex Chipciu lövését védte bravúrral combbal Zsivkovics.

Sem az eredmény, sem a mutatott játék nem túl biztató a Steaua számára a jövő heti visszavágó előtt, ám a román rekordbajnok az előző fordulóban is idegenben alapozta meg továbbjutását.

Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör:
Steaua - Partizan Belgrád 1-1
gólok: Varela (81.) illetve Vulicsevics (62.)

További eredmények:
nem bajnokok ága:

Rapid Wien (osztrák)-Ajax Amsterdam (holland) 2-2

bajnokok ága:
HJK Helsinki (finn)-Asztana (kazah) 0-0
Red Bull Salzburg (osztrák)-Malmö FF (svéd) 2-0
Lech Poznan-Basel (svájci) 1-3
a hazaiaknál Kádár Tamás végig a pályán volt, Lovrencsics Gergőt pedig a 75. percben cserélték be
Celtic Glasgow (skót)-Qarabag (azeri) 1-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: