2013-03-07 09:59:00• hírek • MTI

Nem sikerült a szelleműzés, perel a kliens

A legfelső bíróságig jutott Romániában az első "egyházi műhibaper", amelyet azért indított egy Arges megyei ügyvéd öt ortodox pap, köztük Calinic érsek ellen, mert nem űzték el lakásából a rossz szellemeket - közölte szerdán a Gandul.info portál.

Madalin Caciulescu csalással vádolja a papokat és szerzeteseket, arra hivatkozva, hogy az általuk végzett egyházi szertartások hatástalanok maradtak, az érseknek pedig azt rótta fel, hogy büntetlenül hagyta az "egyházi műhibát".

Az ügyvéd azért fordult a papokhoz, mert úgy érezte, hogy lakását rossz szellemek vették birtokukba. Keresetében leírta, hogy a tévékészüléke és hűtőszekrénye csattogott, ablakán pedig varjak kopogtattak. Beszámolója szerint a gavanai parókia papjai kiszálltak lakására, ahol szelleműző szertartást végeztek. Később a panaszos a tutanai kolostor egyik szerzetesétől is segítséget kért, de azok a temetéseknél használatos kegytárgyak, amelyeket a szerzetes a matracába dugott, ugyancsak hatástalanok maradtak.

A keresettel foglalkozó ügyészek elutasították a bűnvádi eljárás beindítását, de Caciulescu nem nyugodott ebbe bele, és az ügyészség ellen is panaszt emelt. Az ügy most már a román igazságszolgáltatás csúcsáig jutott: az "egyházi műhibapert" március 13-ára tűzték ki a román legfelső bíróságon - írta a Gandul.info.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: