2016-05-28 16:46:14• hírek • Kocsis Zoltán

Nem segített a szlovák kapcsolat az U-nak, balhé is lett belőle

Az Olimpia gyors góljára a második félidő elején jött az Universitatea válasza, ám hiába a kolozsvári rohamok a meccs hajrájában, döntetlennel ért véget a találkozó a Kolozsvár Arénában. Ezzel gyakorlatilag „az egyetemisták" a szakadék szélére sodródtak, az Olimpia viszont ki-ki meccset vívhat jövő szombaton a Pankota ellen hazai pályán.

A Kolozsvár Arénában ülő szurkolók nem sokat kellett várjanak az első gólra, hisz a 7. percben Bogdan Faur mintegy 16 méterről lövésre szánta el magát, a labda megpattant egy védőn és máris vezetett az Olimpia. Az első igazán komoly hazai lehetőségre 45 percet kellett várni, ekkor azonban Darius Himpea a kapu fölé fejelt.

A szünet után negyed órát tartott a vendégek előnye, a 60. percben ugyanis az U két szlovák légiósa, Boris Turcak és Jakub Vojtus játszott össze: előbbi beadásából a korábban a világhírű Inter ificsapatait is megjárt csatár egyenlített.

A kolozsváriak tisztában voltak vele, hogy az egy ponttal igazság szerint semmire sem mennek, így mindent egy lapra téve fel támadtak. A meccs hajrájában közel is kerültek a győztes gól megszerzéséhez, ám előbb Himpea fejelt kapu mellé három méterről, majd a ráadás perceiben Marius Suta kapus hibája után Radu Crisan fejelt kapu fölé, ráadásként pedig az utolsó pillanatokban a vendégek kapufáján csattant a labda.

Mindezt már nehezen tűrték a hazai ultrák, akik a meccs végeztével a pályára rohantak, a kolozsvári játékosok pedig futva menekültek „saját szurkolóik" elől.

Mivel a másik két meccsen a Ramnicu Valcea legyőzte a Tatrangot, a Pankota pedig a Resicabányát, egy fordulóval a vége előtt a Valcea állt a csoport élére 32 ponttal, eggyel megelőzve az Olimpiát és Pankotát, míg az U 28 egységgel a szakadék szélére sodródott. Az utolsó fordulóban az Olimpia a Pankotát fogadja és már a döntetlen is biztos bennmaradást jelent számára.

Kolozsvári Universitatea - Olimpia 1-1
gólok: Vojtus (60.) illetve Faur (7.)
Az Olimpia összeállítása: Suta - Ciul, Heil, Fl. Muntean (csk.), Onicas- Brata, D. Lukács (63. Kanalos), R. Rus, Faur - Buhaescu, Markus

További eredmények:
Ramnicu Valcea
- Tatrang 2-0
gólok: Artean (49.), Neagoe (66.)

Pankota - Resicabánya 1-0
gól: Mihai (32.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: