2018-03-08 12:03:59• hírek • Bede Emőke

Nem riasztották el a vásárlókat a magasabb virágárak

Több mint egy évszázada annak, hogy március 8-át hivatalosan is nemzetközi nőnappá avatták. Azóta a világ számos országában virágcsokrokkal köszöntik a nőket, s ebben Szatmárnémeti sem kivétel.

Aki ma a város utcáin sétált, szinte minden hölgy kezében virágszálat vagy színes virágcsokrot látott, a virágárus pultok előtt pedig hosszú sorokban kígyóztak a férfiak, kik szerették volna szebbnél szebb virágokkal meglepni női szeretteiket.
 

A virágárusok nem panaszkodtak, sokaknál déli 12-ig már több mint 100-an is megfordultak. Mint elmondták, a vásárlók javarésze az olcsóbb 20-30 lejes kisebb csokrokat válaszotta, azonban olyanok is akadtak, akik több pénzt szántak e célra. A központi park környékén letáborozó kereskedők drágább csokraiért és kompozícióiért 100-150 lejt is ki kellett fizetniük a vásárlóknak, azonban a virágüzletekben akár 250-300 lejes kosarakat is lehetett látni. A klasszikus csokrok mellett népszerű idén az üvegbúra alatt őrzött rózsa is, melyet speciális kezelés által tesznek „halhatatlanná”, így hosszú éveken át díszeleghet polcunkon.
 

„Az elmúlt évekhez képest némivel kevesebb a vevő, de nincs okunk panaszra. Ilyenkor nagyon megszaporodnak a standok, olyanok is árulnak, akik máskor nem. Emellett sok vásárló átszokott a virágüzletekre, ahol díszesebb alkotásokat is vásárolhat. Épp ezek miatt idén drágábban kell adjuk a virágot, azonban a kínálatban mindenki megtalálhatja a saját pénztárcájának megfelelőt” –mondta el egy virágárus.
 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: